Re: ukončení smlouvy - plyn, el.
Děkuji, to už jsem zkoušela a odpovědi nebyly jednoznačné a také na jejich zákaznické lince, kde jsem se nedověděla vůbec nic, jen naučené odpovědi o ničem. Za neoprávněně ukončenou smlouvu je účtován vysoký smluvní poplatek za každé odběrné místo.
Obávám se, že vám nezbude nic jiného, než si najmout právníka, protože myslím, že sami nemáte moc šancí z toho vyváznout tak, aby to nestálo víc, než je nezbytně nutné.
také jsem toto v roce 2012 řešila za prarodiče... odstoupili jsme od smlouvy v souladu se zákonem o podporovaných zdrojích energie sb. 165/2012, §57 odst. 6 (....."uzavřen mimo prostory obvyklé k odnikání držitele licence, písemně odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce ve lhůtě do 5 dnů před ZAHÁJENÍM dodávky elektřiny nebo plynu. Lhůta k uplatnění práva na odstoupení je zachována, pokud bylo odstoupení od smlouvy psemně odesláno před uplynutím této lhůty") - jen si zjistěte, zda se tento zákon letos nějak nezměnil
Prarodiče měli mít zahájenu dodávku plynu a elektřiny v září 2012 a mi jsme zaslali odstoupení od smlouvy v srpnu, bez sankcí...
Jo a ještě nezapomeňte napsat i odběrná čísla a že také odvoláváte plné moci, které jste udělili...
Děkuji. O této možnosti vím, ale bohužel toto ustanovení zákona nelze v případě rodičů použít. Dodávka el. a plynu byla již zahájena. Obdobně ke smlouvám není splatný závazek po lhůtě splatnosti ani oznámení o zdražení ceny dodávek. Děkuji Vám za Vaši snahu a ochotu dobře mi poradit. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 6. 2014 11:06
Dobrý den,
prosím o pomoc se sepsáním výpovědi u smlouvy uzavřené na dobu určitou se "šmejdy" na dodávku elektřiny a plynu. Snažím se pomoci starým rodičům, kteří nás neposlechli a tuto smlouvu i přes náš dřívější zákaz podepsali.
Je možné napsat platnou výpověď jen obecně, bez přesného data ukončení? Něco jako: Tímto trvám na ukončení smlouvy č. .... dnem uplynutí doby, na kterou byla smlouva uzavřena.
Protože kdy uplyne doba, na kterou je smlouva uzavřena nelze zjistit a ve VOP je pouze: "Zákazník je oprávněn ukončit Smlouvu, resp. Smlouva končí bez jakéhokoliv poplatku uplynutím doby, na kterou je tato Smlouva uzavřena a pokud je Smlouva uzavřena na dobu určitou a Zákazník ve lhůtě nejpozději 3 kalendářních měsíce před uplynutím doby, na kterou byla uzavřena, neoznámí písemně Dodavateli, že trvá na jejím ukončení, Smlouva se automaticky prodlužuje."
Na odstoupení od smlouvy v zákonné lhůtě 30 dnů od podpisu rámcové smlouvy v domácnosti je již pozdě. Splatný závazek po lhůtě splatnosti tam také není a k oznámení o zdražení ceny dodávek také nedošlo.
Děkuji za odpověď a váš vynaložený čas.