Re: Registrace internetových domén - POZ
Dělají to šikovně, nejdříve vám mažou med kolem pusy. Pak vás upozorní na to, že si budou hovor nahrávat a chtějí po vás vědět údaje o firmě, pak vám sdělí, že vám zaregistrují ty a ty domény za tolik a tolik, nechají si to odsouhlasit a je to.
No a u nás s nimi mluvil šéf - takže ani nemůžeme hřešit na to, že to byla osoba neoprávněná k uzavírání smluv :-(
Ale celou smlouvu vám nepřečtou, ale to asi zřejmě nemusí.
Tyhle firmy by měli úřady honit.
Nevím ani kam je nahlásit, neboť tohle prý ČOI neřeší. Ale když se všichni na to vykašlou, tak takhle budou fungovat dál a utahovat další a další lidičky.
Mně se to také stalo. Nejprve se ujistili, že hovoří se správným člověkem, tj. statutárním zástupcem firmy a pak to šlo podle výše popsaného scénáře. Nicméně nabízená cena se mi zdála nepřiměřeně vysoká a tak z obchodu sešlo. Jen by mne ještě zajímalo: proč jim to Váš šéf odsouhlasil, když tomu nerozumí? Zřejmě mu cena za nabízené služby přišla odpovídající a tak smlouvu po telefonu uzavřel. Pak ale není co řešit...
Vážení přítomní, nemám žádný dotaz. Jen vás chci upozornit, že opět začali pracovat podvodníci v oblasti registrace internetových domén. Pokud vám kdokoliv zavolá a bude vám tvrdit, že vaši doménu, jen s jinou koncovkou si chce zaregistrovat jiný uživatel -
zřejmě konkurence - tak se mu vysmějte. Budou vás přesvědčovat, aby jste si tyto domény zaregistrovali vy a tím pádem zamezili záměny s konkurencí.
Doménu si v klidu můžete zřídit za pakatel cca 200,- Kč. Kdežto tato firma vám je nabízí za 3.999,- Kč a jednu doménu.
Odstoupit od smlouvy můžete určitě do lhůty 14dnů!takže neotálet a rychle zavolat a zrušit!
Myslíte, že to lze? Splatnost máme 16.6., takže ještě čas máme.
Datum uzavření smlouvy?
NOZ Oddíl 2 Uzavírání smluv distančním způsobem a
závazky ze smluv uzavíraných mimo obchodní prostory
+ § 1829 a následující
Myslíte tohle: Spotřebitel má právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě čtrnácti dnů. ?
Podle mě tazatel ale není spotřebitel...
Máte pravdu, spotřebitelem může být jen člověk
Právě proto jsem se ptal Alenky1, na základě čeho
mohou odstoupit od smlouvy do 14 dnů...
Takže možná šance by byla, aby si podnikatel urychleně zaregistroval doménu sám (u osvědčeného registrátora)
za normální cenu. A "podvodníci" by pak nemohli plnil.
Nebo je ještě jiná možnost?
To by asi šlo... Pokus je tedy doména ještě volná.
Doména bohužel volná není. Fakturu samozřejmě poslali až po zaregistování. Možná právě proto, že když se to občas dostane do ruky účetním, nebo jiným osobám, tak je na faktuře cosi zarazí a pátrají. Tak to bylo u nás. ALe bohužel pozdě.
Spotřebitel zřejmě nejsme, jsme firma, tak tam platí jiná pravidla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 6. 2014 11:21
Vážení přítomní, nemám žádný dotaz. Jen vás chci upozornit, že opět začali pracovat podvodníci v oblasti registrace internetových domén. Pokud vám kdokoliv zavolá a bude vám tvrdit, že vaši doménu, jen s jinou koncovkou si chce zaregistrovat jiný uživatel - zřejmě konkurence - tak se mu vysmějte. Budou vás přesvědčovat, aby jste si tyto domény zaregistrovali vy a tím pádem zamezili záměny s konkurencí.
Doménu si v klidu můžete zřídit za pakatel cca 200,- Kč. Kdežto tato firma vám je nabízí za 3.999,- Kč a jednu doménu.
Nemám dotaz, už vím, že jsme naletěli, jen kdyby někdo věděl, zda se dá smlouva uzavřená po telefonu anulovat, tak bych mu byla vděčná.