Re: Pracovní doba
My vám tady neporadíme, my tady nevíme, proč pracoval v tuto dobu. To vy musíte zjistit a podle toho postupovat. Vy si myslíte, že to nemá odsouhlaseno mistrem, já si zase myslím, že sám od sebe by asi nešel do práce na třetí hodinu ranní.......Tady bysme jenom spekulovali a na tom mzdové účetnictví nestojí.
A proč byste to dělala vy ? Podklady pro výplaty (docházku) vám přece musí dát mistr , tak ať si to vyřídí on, zcela jistě je za to placen.
To by bylo krásné..to takto mít..vytisknu si docházku, mistr mi dá jenom propustky, dovolenky . Já si počítám hodiny..ověřuji, jestli opravdu byly na přesčas..nebo si jenom štípli později.
Byť řeknu,že ten dotýčný nemá nárok na dovolenou, tak stejně nepřijde a mistr muná NV, a přesčasy dodělává potom..U nás je binec.....ale nemám jinou volbu. Každopádně děkuji.
Ale tohle si děláte sama, kdybyste jednou nebo dvakrát dala do výplat jen to, co vám doloží mistr, tak byste viděla ten rachot. Zaměstnanci by si to určitě nedali líbit. Vy přece nemáte žádnou zodpovědnost za to, jak a kdy je nařízena zaměstnancům práce přesčas. Na tohle nemá žádný zahraniční vlastník vliv. Mistr dělá jen to, co mu povolíte. Když to chcete za něj dělat dál, je to vaše volba. Já samozřejmě taky pomáhám vedoucím , aby to bylo vše správně, ale rozhodně bych to nedělala za ně s tím, že vlastně budu přebírat jejich zodpovědnost na sebe. Ale to záleží jen na vás, co vše si necháte líbit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 6. 2014 6:22
Prosím... máme to trochu zvláštní ve frimě..majitel rakušák, ředitel na všechno řekne, není to má firma.
V sobotu byli v práci. Pracovní doba je u nás od 6-14.30 hod...výjimečně 3x za rok pár lidí odpolední. Ale výjimečně.
Jeden zaměstnanec má z víkendu začátek pracovní dobu 2.45 do 11.40 hod...Nevím co s tím..
Zatím tu nikdo není a myslím si, že to nemá ani odsouhlaseno mistrem...Nepočítali byste to nebo ano...děkuji.