Re: doplatek do zaručené mzdy - kontrola
>Dobrý den, prosím o rady.
>
>Proběhla kontrola inspektorátu práce za 4q 2013.
>Vytkli mi, že nemají nejnižší úroveň zaručené mzdy (jako
>prodavačky s pečivem mají mít 10.400 - u nás mají 10
>tis.). Teď po mne chtějí, aby se jim to doplatilo - což
>učiníme.
>
>Ale - bude to daňový náklad 2014, když to teď ve
>výplatě za květen doplatím?
Řekla bych , že vše co vyplatíte teď ve mzdě,bude náklad 2014.
K tomu by se ale mohly pro upřesnění ozvat provozní účetní.
>
>A doplácím to jako např. odměnu?
Proč jako odměnu, když to není odměna ? Vypočítáte podle odprac.hodin ve IV. q , o který se jedná a dáte jako doplatek do zákl. mzdy. Zkreslíte si pěkně průměrné výdělky za 2,q., předpokládám, že budete platit v květnu. Rovněž za
4.q by měly větší průměr. V tom se rozhodněte, chcete-li to mít
fakt správně, musela byste opravit i průměry a vyplacené náhrady :-( a ze 2, q to zase zprůměru vyházet. Záleží také na tom, co na to IP, po svých zkušenostech jsem se spíš vždycky snažila opravit příp.chybu tak, jak to mělo být vč.toho,co stím souvisí, jde o peníze lidí, i za cenu pracnosti. Výpočty samozřejmě k tomu založit,nebo už za půl roku nebudete vědět, co jste a jak jste platila.
>
>A jak mám postupovat, když už paní u nás nepracuje? To
>jí mám na nějaký den přihlásit na sociálku a zdravotku
>a odvést z toho pojištění?
>
Určitě ji nebudete přihlašovat, jen doplatíte a odvedete pojistné a daň.
Na ELDP bude příjem po skončení zaměstnání. VZ i pojistné budete mít v tom měsíci, kdy budete platit.
>Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 6. 2014 13:50
Dobrý den, prosím o rady.
Proběhla kontrola inspektorátu práce za 4q 2013. Vytkli mi, že nemají nejnižší úroveň zaručené mzdy (jako prodavačky s pečivem mají mít 10.400 - u nás mají 10 tis.). Teď po mne chtějí, aby se jim to doplatilo - což učiníme.
Ale - bude to daňový náklad 2014, když to teď ve výplatě za květen doplatím?
A doplácím to jako např. odměnu?
A jak mám postupovat, když už paní u nás nepracuje? To jí mám na nějaký den přihlásit na sociálku a zdravotku a odvést z toho pojištění?
Děkuji moc.