Re: Exekuce při opětovném nástupu do zam
Pokud byl na ÚP a vznikl mu nárok na podporu v nezaměstnanosti, pravděpodobně mu i z ní sráželi exekuce. Měl by to mít napsané v ukončovacích dokladech - v potvrzení o evidenci.
Já bych si na ty exekutorské úřady napsala o zaslání aktuální částky dluhu a zároveň tak oznámila nástup do zaměstnání.
Nevím, zda je to Vaší povinností, rozhodně bych nedělala "mrtvého" brouka.
M.
Re: Exekuce při opětovném nástupu do zam
Ano,je to vaší povinností, informovat exekutora o nástupu. Jeho exekuce znáte, začnete ihned srážet, koneckonců, měl by vám je donést napsané na ZL (nejspíš tom vámi vystaveném). Ještě jsem v životě v ruce nedržela potvrzení od ÚP, kde by mi ´ÚP potvrzovalo srážení exekuce (čímž nechci tvrdit, že to nějaký ÚP nedělá), takže od nich nic nečekejte.
Exekuce nabývají pořadí doručením prvnímu plátci mzdy, takže tak jak došly před časem k vám (pokud jste byli první), budete je stále tak srážet. Toto pořadí se nemění, nezáleží na tom, jak vám dojdou nyní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 6. 2014 21:01
Dobrý den. Moc prosím o radu. Zaměstnance skončil zaměstnání v dubnu. Měl několik exekucí. Na všechny exekutorské úřady jsem napsala zprávu o ukončení pp. 2.června opět k nám nastoupil. Po skončení byl na ÚP. Když vím o všech jeho exekucích je mojí povinností napsat na všechny exekutorské úřady zprávu o nástupu? Mám čekat kdo zareaguje první a začít srážet. Nebo mám pokračovat ve srážce na tu exekuci, kterou jsem ukončením pp přerušila? Vůbec si nevím rady. Děkuji za odpověď.