byt tebou bych asi nezacala zarizovanim velke dilny, pak je neprijemne zjistit, ze neni dostatek zajmu o restauratorstvi. co tak nejdriv nabidnout rest. sluzby v okruhu znamych, dat inzeraty na netu i v okoli, udelat si webovou stranku a pak zjistis, jestli je vubec poptavka a pritom neutratis skoro nic. a zacit treba malyma zakazkama, na ktere nepotrebujes plne vybavnou dilnu, ale staci treba pronajata garaz nebo neco na ten zpusob?
Já bych radil to samé. Zkus se poohlédnout po nějákém levnějším webu. Například http://www.delab.cz/cenova-kalkulace. Tady si udělat kalkulaci. Pak kontaktovat potencionální klientelu osobně. A po tom co si uděláš jméno začni teprve s něčím větším.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 6. 2010 13:23
Zdravím vás, na úvod bych chtěl říct, že končím studium na VOŠ restaurátorské, takže hledám práci. Ovšem všude kde jsem se ptal na práci jsem se dozvěděl, že jsou sami rádi, že mají co dělat. Podnikání v restaurování je totiž spíš otázkou jedinců. Takže jsem si položil otázku, jestli by nebylo dobré si založit také vlastní dílnu. Prvním problémem, je, že nemám žádné prostory, vybavení ani zákazníky, ale zato dvě konkurence v okolí.
Takže otázka k diskusi: Mám začít sám podnikat?