Fakturace - jak vyplnit odběratele?

• (neregistrovaný)

10. 6. 2014 10:57

Dobrý den,
    jak prosím správně zadat údaje o odběrateli při fakturaci? Mám pouze razítko s jeho jménem, oborem podnikání, adresou,IČ. Zkusila jsem hledat na ares ale liší se zde údaje - adresa. Pokud zajedu do údajů o registru plátců dph je zde uvedena jiná adresa + dič. Jedná se tedy o plátce a mám uvést dič na faktuře?
    A kterou z těch adres?
    Poradil by mi prosím někdo s tímto? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 6. 2014 11:39

VJ (neregistrovaný)

Re: Fakturace - jak vyplnit odběratele?
      Já bych kontaktovala odběratele a vyptala se ...

Na faktuře by jste měla mít adresu z registru a DIČ

• 10. 6. 2014 11:58

p.ja1 (neregistrovaný)

Dala jsem na Vás a raději mu zkusila zavolat, řekl mi dič a adresu
      místa podnikání. Tak snad to bude správně, raději si ještě vytisknu údaje a přiložím k faktuře. Ta adresa v registru se právě od té, na kterou mám fakturovat liší, tak nevím. A děkuji

• 10. 6. 2014 12:10

VJ (neregistrovaný)

Já třeba vystavím fakturu na jednu adresu (tu co mají v rejstříku), ale zasílám na adresu podnikání.
      Někdo je registrovaný v Praze, ale podniká v Šumperku (například), takže vystavím na Pražskou adresu, ale zašlu do Šumperka

• 10. 6. 2014 12:21

p.ja1 (neregistrovaný)

Také někdy posílám fakturu na jinou adresu, ale tady si spíš nevím rady s adresou kvůli daň. účelům, aby s tou fakturou nebyl nějaký problém. Zatím jsem právě vždycky fakturovala na PO na adresu v OR. Ještě prosím co byste mi poradila založit k faktuře, možná údaje v živnost. rejstříku? Děkuji za trpělivost

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).