Re: Zamestnanec z úřadu práce
Byla jsem tvrdá, chtěla jsem Potvrzení o zaměstnání od posledního zaměstnavatele. I když se zaměstnanec bránil, že naposledy bych v Čechách zaměstnaný před 20ti lety. Zákon neříká, z jak starého zaměstnání (posledního) má nový zaměstnavatel Potvrzení chtít.
Re: Zamestnanec z úřadu práce
Před několika lety k nám nastoupil pán, který byl naposledy zaměstnán u soukromníka, který ukončil činnost a na zaměstnance se vykašlal. Tenkrát se ještě ZL posílaly s přihláškou na OSSZ, když jsem jim napsala že ho nedostal a zaměstnavatel ukončil činnost, tak jim to stačilo. Takže teď bych to asi vyřešila čestným prohlášením o neexistenci srážek (tenkrát mě tohle ani nenapadlo), starý ZL stejně nemusí mít aktuální údaje a ÚP alespoň u nás zaměstnavatele o srážkách neinformuje (jeden náš zam. už 2x odcházel od nás na ÚP a potom zpět s exekucí, podruhé mu dokonce zapomněli podle ZL srážet), takže o případné čerstvé se ze staršího ZL nedozvíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 6. 2014 11:23
Dobrý den,
budeme zaměstnávat nového dělníka, který přichází z úřadu práce. Stačí nám potvrzení z úřadu, odkdy do kdy byl veden v jejich evidenci? před touto dobou pracoval prý v Itálii a Německu. Budeme potřebovat i doklady o předchozích zaměstnáních?
Čestné prohlášení, že nemá srážky na základě výkonu rozhodnutí dáváme podepisovat vždy.
děkuji moc