Re: Dnes byl u nás FÚ na místní šetření
Též nemám potvrzený výstup z EU u některých vývozů. Volala jsem na celnici. Tam je na to pracovník, který v případě nutnosti toto doplní na "JSD". Přesto mi vedoucí pracovník CÚ řekl, že nechápe proč to FÚ požaduje vždyť přeci musí vědět, že se zbožím jde "JSD" již v elektronické podobě a JSD papírové se pouze vydává pro klid řidičů. Stejný názor má i náš daňový poradce. Bohužel v zákoně se dosud nic nezměnilo.
Re: Dnes byl u nás FÚ na místní šetření
ke každému JSD mi celnice pošle doklad se stavem - ukončeno -
, kde je mimo jiné datum propuštění, číslo MRN - statistická hodnota -a datum výstupu z EU.
teprve až k tomu datu výstupu dávám do přiznání ř. 22-vývoz
každá faktura, každé JSD má tento doklad z celnice s datem výstpu z EU , do té doby do přiznání nedávám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 6. 2014 12:18
Dobrý den,
chci se s vámi podělit o poznatek z místního šetření FÚ na DPH. Protože jsme měli za duben nadměrný odpočet, přišly dvě pracovnice FÚ, že si to zkontrolují. A představte si, že mám špatně doklady o vývozu zboží mimo EÚ. Nestačí "pouze" JCD potvrzené celníky (např. 17.4.), ale ony chtějí, abych doložila, kdy zboží opustilo Evropskou unii třeba z přístavu Hamburg. Mám prý jít za celníky a chtít to po nich. Když jsem se ptala, jestli je na to nějaký tiskopis, tak prý neví, ale že celníci to budou vědět. Jak to děláte vy ostatní?
Děkuji za vaše názory.