Re: výpočet dovolené - zkrácený úvazek
Nárok na dovolenou máte ve dnech a budete si ji vybírat tolik hodin, kolik máte právě sjednáno jako svůj denní úvazek. Pokud tedy od 1.5. máte sjednáno 8 hodin, bude Vaše dovolená každý den 8 hodin. Nemohou Vám dovolenou ani krátit, ani počítat, i když jste ji nečerpala. Nedejte se...
Vendy - zaměst. tvrdí, že jsem si nevyčerpala dovolenou ze zkráceného úvazku a teď se děje toto ( a vlastně to prý byla moje chyba), nicméně nikdo mě neupozornil, a pro mě je nepochopitelné, že ač mám nárok na stejný počet dní, tak se stím dějí tyhle věci. Takže mám prý zůstatek dva dny zkrácené dovolené, ale jak na to přišli nechápu. Mám v plánu to dořešit, jakmile se vedení vrátí z dovolené :/
pracujete pondělí až pátek do teď 4 hodiny a od teď 8 hodin a nebo máte jiný rozvrh pracovní doby než po-pá
tak je to jak píše výše vendy, zaměstnavatel vám nesmí napsat dovolenou, pokud jste ji skutečně nečerpala, žádejte u zaměstnavatele opravu května podle skutečnosti a náleží vám stejný počet dnů dovolené, jenom při čerpání dostanete zaplaceno 8 hodin místo dřívějších 4
tlumočím odpověd naší asistentky: když dělá člověk na poloviční úvazek, tedy 4 hodiny denně, pak nastoupí od 1.5.2014 na 8hodinový úvazek a chce si vybrat dovolenou, musí mu být odečteny 2 dny ze zbylé dovolené ze 4hodinového úvazku
------docházku již nezměním, protože jsem jí byla nucena podepsat s tímto vysvětlením, ale teď řeším za jakých podmínek budu vybírat dovolenou dále :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 6. 2014 19:17
Dobrý den, prosím o info, když 2.5 roku pracuju na zkrácený úvazek, tj. 4 hod denně a ted od 1.5. přecházím na plný úvazek 8 hod., bylo mi řečeno, že se mi nějak bude převádět dovolená - nerozumím a nechápu jak, když mám snad nárok na stejný počet dnů a za květen mi byla počítána dovol. kterou jsem fyzicky nečerpala...děkuji.