Re: jednatel a mzda-pája nebo alen1 pros
Moc Vám děkuji, jezdí jako jiní zaměstnanci s pravidly dle ZP a dělá cesťáky, jsou to jízdy spojené s prací produktového manažera.
Kdyby jezdil jako jednatel - tím myslíte s nějakou zvláštní odměnou za tyto jízdy spojené pouze s touto funkcí?
mohu se přidat prosím.. v té smlouvě o výkonu funkce musí být uvedeno vše, na co by měl jednatel nárok? - nemocenská, dovolená, cestovní náhrady? na školení říkali, že co se do smlouvy napíše, na to bude nárok... ale četla jsem i názory, tak už v tom mám chaoss
děkuji
>>>>
>>>>jezdí-li jako každý druhý zaměstnanec, na cesťák, tak
>>>>stačí schválení PS VH, pokud by jezdil jako jednatel,
>>>>tak musí mít smlouvu o výk. funkce:)
>>>
>>>Moc Vám děkuji, jezdí jako jiní zaměstnanci s
>>>pravidly
>>>dle ZP a dělá cesťáky, jsou to jízdy spojené s prací
>>>produktového manažera.
>>>
>>>Kdyby jezdil jako jednatel - tím myslíte s nějakou
>>>zvláštní odměnou za tyto jízdy spojené pouze s touto
>>>funkcí?
>>ne, ale neměl by PS, jen jako jednatel by jezdil pro
>>firmu, tak by musel mít sml. o výkonu funkce, to je
>>guláš,co?
>mohu se přidat prosím.. v té smlouvě o výkonu funkce
>musí být uvedeno vše, na co by měl jednatel nárok? -
>nemocenská, dovolená, cestovní náhrady? na
>školení říkali, že co se do smlouvy napíše, na to bude
>nárok..
jsem téhož názoru, mám to od odborníků také:)
. ale četla jsem i názory, tak už v tom mám chaoss
>děkuji
Já se jen přidám jen s dodatkovou otázkou,protože jsem slyšela, že naopak od roku 2014 musí být sepsána smlouva o výkonu funkce jednatele,ale může se uvést, že je bezúplatná a pak si může podepsat zároveň pracovní smlouvu na jinou funkci než ředitel. Je to tedy takto správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 8:38
Navazuji ještě na můj včerejší dotaz ohledně zápisu z VH (schválení PS jednatele) a prosím ještě o radu:
myslíte, že je nutné projednat na VH (a tedy mít v zápisu), že jezdí pro společnost vlastním autem a za to dostává cestovní náhrady (běžné dle zákoníku práce)?
Nepřipadá mi sice, že je to benefit, ale na druhou stranu váhám, zda i toto by tam být nemělo vzhledem k účelu tohoto opatření.
Moc děkuji.