Re: datová schránka-neodeslaný doklad
Tisknu si doručenky též. Kromě toho si veškerou poštu z datových schránek (odeslanou i doručenou) průběžně stahuju do programu (mám placený SW Recomando, existují i bezplatné alternativy - tuším SW datovka nebo tak nějak). Pak máte zprávy v PC a po třech měsících nezmizí. Tazatelce bych doporučila, aby podle čísla dodejky/doručenky požádala o pátrání. Nejde jen o tisícikorunu, ale o princip.
mně se to také stalo.vyplnila jsem přiznání dph přes epo,uložila pro odeslání do datové schránky a datovou schránkou odeslala. paní z fú mě zná a volala mi 25.,že jí žádné přiznání nepřišlo a přišlo jí to divný.přitom jsem měla doručenku.poslala jsem obratem znova a bylo to v pořádku.jindy jim to zase nešlo otevřít.přtom to bylo přes jejich epo a ve formátu xml,jak chtějí...někde u nich je asi chyba a ve Vašem případě bych více pátrala,pokud máte doručenku.
Problém je, že tu doručenku nemám. Mám tam nastaveno uchovat 48 zpráv nevím teď přesně - prostě tu nejvyšší variantu,pro moje potřeby postačující, víc jich za rok nemám, no nenapadlo mě nikdy, že by se to mohlo ztratit. Takže jsem to brala jako archív.Vedle toho mám i tisky založené. No moje chyba, příště si dám pozor a budu archivovat na C.Budu se odvolávat, ale kdybych věděla, že se to občas stane, měla bych lepší pocit. Trochu mě to překvapilo a zaskočilo.
Mě se to stalo taky. A to jsem měla doručenku, ale prostě to na F.Ú. nedohledali . Obrátila jsem se na datovku (řekli, že na jejich straně problém není) a tam mě odkázali na nějaké ministerstvo (už nevím jaké), které spravuje datovky a tam mi napsali, že musím napsat oficiální žádost. Tak jsem se na to vypr....
Naštěstí to bylo v loňském roce, kdy šlo ještě podávat přiznání papírově, tak jsem se na F.Ú. domluvila,že mi to vzali se zpětným datem (asi věděli, že nemají čisté svědomí) a tím se to uzavřelo.
Já si doručenky taky vždy tisknu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 9:14
Dobrý den, v lednu jsem poslala přes datovou schránku přiznání DPH
na FÚ. Zaplatila jsem. V březnu mi volali, že jim to nedošlo, tak jsem jim poslala znovu. Včera mi došel výměr na pokutu za opožené tvrzení.
Je to jen tisíc korun, tak mi to tak nevadí, spíš nechápu jaktože to nedošlo na ten berňák a dokonce mi to zmizelo v datové schránce. Stalo se Vám někdy něco podobného? Co se mohlo stát? A jak si archivujete resp. co přesně - jako potvrzení pro sebe, že jste to poslali?