Re: identifikovaná osoba
a Váš klient je co nebo kdo ?
Identif. osoba - předpokládám OSVČ a jeho činností je co ?
Pokud se neživí přednášením, tak bych zkusila řešit nějakou dohodou o provedení práce.
Jinak osoba na druhé straně se přijetím této služby stane buď plátcem, nebo také identifikovanou osobou ( taková jsou pravidla EU).
Ještě je pak jedna možnost, ale to musíte nastudovat konkrétní zemi "lekář - vzdělávání" může být v tomto státě osvobozeno. Pak je to zas jinak ( náš zákon § 57-62)
Re: identifikovaná osoba
Předem moc díky.
Můj klient je lékař, má svoji praxi - osvobozená plnění, vzdělávací činnost do osvobozených v ČR nespadá, země EU je v tomto případě Slovensko.
Pokud se slovenský subjekt přijetím služby zaregistruje a stane se osobou identifikovanou, můj klient vystaví fakturu - RCH, podá (respektive já) souhrnné hlášení a slovenský subjekt pokud bude jen osobou identifikovanou tak zřejmě odvede DPH, co jsem hledala na netu ve slovenský předpisech, tak to mají dost podobné.
Díky, díky předem. Souhlasí někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 6. 2014 10:08
Identifikovaná osoba CZ poskytne službu s místem plnění v EU. Podnikatel z EU není plátce ani osoba identifikovaná k DPH.
Prosím, co s tím? Předem díky.