Re: Pohovor účetní
Asi před rokem jsem byla pozvána na pohovor do jedné firmy na místo mzdové účetní. Pohovor nebyl pohovor, ale písemný test, 30 otázek, 60 minut času na vypracování, 2/3 se týkalo mezd, zbytek personalistika. Obsahově to nebyly žádné základy, ale "pěkný špeky" - prostě speciálně vybrané otázky, o kterých někdo, kdo dělá mzdy jen "okrajově," nemohl mít potřebné znalosti.
Uspěla jsem a pak mi řekli, že nehledají mzdovku, ale personalistu ... :-) Po ústním pohovoru jsem z výběrového řízení sama odstoupila, protože když mi nastínili podmínky, pracovní dobu a "mzdu", tak to nebyla práce, ale otročina.
Držím palce ať máte při pohovoru štěstí. Hezký den.
Na cokoliv. Byla jsem na vícero a někdy to byly základní věci a někdy jsem to nespatlala ani s osnovou a ZDP k ruce.
Pokud jste účetní a účetnictví rozumíte, nemáte se čeho bát. Když jsme v účetní firmě hledali hlavní účetní s požadavkem DE, Ú, všechny daně a mzdy, tak se nám opravdu hlásil kde kdo. Měli jsme udělaný test s otázkama z účetnictví, daní a pod. Byly tam základy i složitější případy. Někdo se nedostal ani přes základy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 6. 2014 21:06
Dobrý večer, jsem pozvaná na pohovor na pozici účetní v účetní firmě. Součástí bude test prověřující odborné znalosti z oblasti účetnictví, daňové evidence a daní. Nevím, co si pod tím představit. Pokud s tím má někdo zkušenosti, prosím, poraďte, na co se mám připravit.
Děkuji.