Re: přeporodej SW do Sk - licenční popla
jde o srážkovou daň z licence dle smlouvy o zamezení dvojího zdanění mezi ČR a SR
záleží, o jaký software jde - viz např. zde
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d10031v12931-mezinarodni-zdaneni-uhrad-za-software/?search_query=$issue=17I32&search_results_page=1
Děkuji Vám za ochotu Alli, tak nějak jsme to tušila. Takže je to v pořádku? V podstatě jsme tímto přišli o provizi z přeprodeje zboží. A navíc já mám nyní nedoplacenou fakturu. Přijde mi to úplně ujeté. Nevím co s tím teď. Vždy mi ze Slovenska zaplatili 100%. Děkuji Vám
u toho software se to těžko posuzuje
měli by vám poslat nějaké potvrzení jejich správce daně o úhradě srážkové daně a vy si uděláte prostý zápočet daně - v DPPO jde o tabulku I.
postup určitě najdete v nějakém článku na googlu nebo vám poradí daňový poradce
i Vám krásný víkend
>>>>>Dobrý den, prosím o radu zkušenějšícj. Nakupujeme sw
>>>>>v
>>>>>DE a po menších úpravách a lokalizaci ho prodáváme
>>>>>dál. Nyní mi ze Slovenska přišla platba "ořízlá" o
>>>>>10%
>>>>>s
>>>>>tím, že srazili platbu o licenční poplatek. Nikdy
>>>>>jsme se s takovou praxí nesetkala. Fakturu mám
>>>>>uhrazenou
>>>>>z 90ti procent a abych pravdu řekla, tak nevím co s
>>>>>tím. Za každou reakci či radu předem děkuji. Přeji
>>>>>krásný den :)
>>>>jde o srážkovou daň z licence dle smlouvy o zamezení
>>>>dvojího zdanění mezi ČR a SR
>>>>záleží, o jaký software jde
>>>>>-
>>>>>viz
>>>>>např.
>>>>>zde
>>>>http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d10031v12931-mezinarodni-zdaneni-uhrad-za-software/?search_query=$issue=17I32&search_results_page=1
>>>
>>>
>>>Děkuji Vám za ochotu Alli, tak nějak jsme to tušila.
>>>Takže je to v pořádku? V podstatě jsme tímto přišli o
>>>provizi z přeprodeje zboží. A navíc já mám nyní
>>>nedoplacenou fakturu. Přijde mi to úplně ujeté. Nevím
>>>co s
>>>tím teď. Vždy mi ze Slovenska zaplatili 100%. Děkuji
>>>Vám
>>u toho software se to těžko posuzuje
>>měli by vám poslat nějaké potvrzení jejich správce
>>daně o úhradě srážkové daně a vy si uděláte prostý
>>zápočet daně - v DPPO jde o tabulku I.
>>postup určitě najdete v nějakém článku na googlu nebo
>>vám poradí daňový poradce
>
>Děkuji ještě jednou, Alli! Jste moc hodná/ý :). Krásný
>víkend přeji!!!
Do sporu se slovenským berňákem bych se nepouštěl. Předem prohraný boj... Vytvořte si analytiku k účtu 341 nazvanou třeba "Zálohy na DPPO Slovensko", kam budete účtovat to, o co jste dostali méně (abyste vyrovnali saldo), a po skončení roku po svém odběrateli vyžadujte potvrzení o zaplacení srážkové daně a tuto daň si ve svém daňovém přiznání odečtete od své daňové povinnosti (je na to dokonce chlíveček), jak už napsala paní alli. Pokud nejste v daňové ztrátě tak o nic nepřijdete. Takto to děláme už přes deset let a vše je v pohodě.
Jen jsem chtěla podotknout, že problematika licenčních poplatků je docela složitá a vždy záleží na konkretním posouzení, zda skutečně je to možné "zařadit" jako licenční poplatek.
Proto jsem psala, že to nemusí být jednoznačné, nevidíme smlouvu ani ostatní dokumentaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 6. 2014 12:39
Dobrý den, prosím o radu zkušenějšícj. Nakupujeme sw v DE a po menších úpravách a lokalizaci ho prodáváme dál. Nyní mi ze Slovenska přišla platba "ořízlá" o 10% s tím, že srazili platbu o licenční poplatek. Nikdy jsme se s takovou praxí nesetkala. Fakturu mám uhrazenou z 90ti procent a abych pravdu řekla, tak nevím co s tím. Za každou reakci či radu předem děkuji. Přeji krásný den :)