Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 6. 2014 10:40
Dobrý den, měl bych několik otázek ohledně práce v pohotovosti. Dělám na jednosměnný provoz (po-pá 7,5h) ale po skončení pracovní doby držím pohotovost na tel. (po-ne) takto se střídáme s kolegou, takže každý z nás má 2 týdny pohotovosti do měsíce. Pracovní pohotovost trvá od konce pracovní doby do začátku té další např. pracovní doba, je od 6-14 hod. a pohotovost od 14-6 hod. následujícího dne. Moje první otázka je, zda můžeme pouze my dva držet tolik hodin pohotovosti do roka. Moje druhá otázka s týká volna, respektive náležitého odpočinku. Pokud jsem v této pohotovosti a musím takzvaně vyjed ve večerních nebo nočních hodinách, jaký mám potom nárok na odpočinek? Například vyjedu v 10 hod. večer a přijedu ve 2 hod. ráno, je přece nesmysl, abych musel jít od 6 hod. znova do práce. Předem moc děkuji za odpovědi.