Re: Pracovní uraz nohy, jak postupovat.
Pokud nemáte dohodu, tak by se o odškodnění dalo uvažovat. Ale dopředu říkám, je to velice nelehká situace. První věc je, že není sepsán pracovní úraz. A další problém je prokázání, že se opravdu jedná o úraz v přímé souvislosti s výkonem práce. Zrovna loni jsme řešili obdobný případ zaměstnance, který dostal zánět šlach na ruce a prokazovalo se, zda toto onemocnění mohlo vzniknout z důsledku přětěžování rukou a zda se přetěžování nedalo zabránit např. tím, že by se u břemene snížila nosnost popř. by se váha břemene rozložila mezi 2 zaměstnance. Zkuste se poradit s vaším bezpečnostním technikem.
Odkopovál jsem cirka 36m2 zeminy do hloubky 20.cm několik dní, mám raději pořídit fotografie těchto výkopových prací pro případ, že by zaměstnavatel nechtěl uznat můj nárok? Myslím si, že by to byla z jeho strany sprostota! Pokud jsem mu oznamil, že potřebuji jednodenní pauzu, že mám podrážděné koleno a on o tom neudělal záznam, padá to tedy na něj?
>>>>>>Dobrý den, jak mám postupovat v případě, že mi bylo
>>>>>>diagnostikováno u lékaře natažení achilovky a
>>>>>>Bursitida
>>>>>>– zánět tíhového váčku nohy. Vykonával jsem několik
>>>>>>dní výkopové práce u zaměstnavatele, ted jsem na
>>>>>>neschopence odhad asi 1-3 týdny.
>>>>>>Mám nárok na uznání pracovního úrazu a dorovnání do
>>>>>>mzdy? Dělal jsem pracovní přestávky, dokonce jsem
>>>>>>informoval nadřízeného o lehké bolesti nohou. Nic se
>>>>>>nesepisovalo.
>>>>>
>>>>>Máte pracovní smlouvu nebo jste pracoval na dohodu?
>>>>
>>>>
>>nechtěl uznat
>>můj nárok? Myslím si, že by to byla z jeho strany
>>sprostota! Pokud jsem mu oznamil, že potřebuji
>>jednodenní
>>pauzu, že mám podrážděné koleno a on o tom neudělal
>>záznam, padá to tedy na něj?
>Podrážděné koleno ještě nemusí být úraz. Aby se
>jednalo o pracovní úraz, dle rozhodnutí NS musí proběhnout
>úrazový děj.
Jak jsem již psala je to složité. U toho našeho zaměstnance taky nešlo o typický pracovní úraz. Úraz vznikl tím, že došlo k přepnutí šlachy a to vyvolalo zánět. Taky v daný den nehlásil, že došlo k úrazu. Až se poškození ,,odleželo,, začala jej ruka bolet. Bylo s Kooperativou hodně vyřizování, bylo třeba doložit znalecké a lékařské posudky, ale nakonec k odškodnění došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 6. 2014 4:54
Dobrý den, jak mám postupovat v případě, že mi bylo diagnostikováno u lékaře natažení achilovky a Bursitida – zánět tíhového váčku nohy. Vykonával jsem několik dní výkopové práce u zaměstnavatele, ted jsem na neschopence odhad asi 1-3 týdny.
Mám nárok na uznání pracovního úrazu a dorovnání do mzdy? Dělal jsem pracovní přestávky, dokonce jsem informoval nadřízeného o lehké bolesti nohou. Nic se nesepisovalo.