Re: Dovoz z třetí země, proclení
Fakturu na dopravu máme, ale je na vyšší částku než je částka dopravy k proclení.Teď mně napadlo, proclívají se jen náklady na přepravu k hranicím EU ? Při prvním dovozu jsme měli dodací podmínky CIF, v JSD všechno sedělo , téď se neorientuji
Děkuji za pomoc.
Re: Dovoz z třetí země, proclení
pro výpočet základu cla se nebere doprava do 1. místa určení v ČR
vy musíte sečíst hodnotu zboží (přepočet celním kurzem z JSD), clo, dopravu a příp. další náklady spojené s dovozem - tj. základ pro výpočet DPH
tím, co vám nějaký celní deklarant spočítal, bych se neřídila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 6. 2014 10:04
Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Jsme s.r.o., plátci DPH. Dovezli jsme zboží z Číny,na JSD jsou dodací podmínky EXW .
Jsem bezradná s výpočtem cla . Když hodnotu dovezeného zboží vynásobím směnným kurzem, vyjde mi jiný základ pro výpočet cla než je na JSD. Mají vyšší základ. A když tomu jejich vypočtenému základu přičtu částku cla, nedává mi to základ pro výpočet DPH. Tuto sumu mají také vyšší.
zboží : 36718 UDS kurz 20,082
výpočet poplatků v kolonce 47:
DRH :A00
Základ pro vyměření poplatku sazba částka
790170 2,2 17384
830182 21 174338,22
Částka pro výpočet cla je prý navýšena o kalkulaci dopravy, ale
to je skutečně jen kalkulace, žádný doklad k tomu nemáme.Je to prosím Vás možné takto nechat, nebo jaké doklady po kom chtít ?
Prosím poraďte. Moc děkuji