Re: DPČ
Moc Vám děkuji za ujištění. O počtu odpracovaných hodin jsem věděla, jen jsem znejistěla, když mi paní na osobním řekla, že musím mít alespoň 1 den přerušení. Tak jsem myslela, že mi něco uniklo.
A prosím ještě, musí být sepsaná dohoda o ukončení, kdybych například chtěla skončit na konci prázdnin? Děkuji a přeji pěkný den,
Tak se jí zeptejte, jak to myslela s tím dnem přerušení, třeba to má nějaký důvod, o kterém já nevím.
Co se týká ukončení DPČ, tak máte 15ti denní výpovědní dobu, která začne běžet hned, co výpověď předáte. Anebo, pokud budete chtít skončit rychleji, si se zaměstnavatelem písemně dohodnete ukončení k určitému dni. Pokud se nedohodnete, dáte tu výpověď.
UKončení školy máte povinnost oznámit zaměstnavateli, protože tím přestáváte být pojištěncem státu a zaměstnavatel musí z Vaší DPČ odvádět zdr.pojistné z minimálního vyměř.základu, kterým je minim.mzda. Rozdíl vznikne, nevyděláte-li alespo%n minim.mzdu měsíčně, rozdíl(doplatek)v pojištění Vám bude sražen, protože máte povinnost zaplatit ho prostřednictvím svého zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 6. 2014 11:56
Prosím, mohu mít sepsanou DPČ na období od 2.1.2014 do 31.12.2014? Nebo musí být v tomto období přestávka? Jsem studentkou. Velice děkuji