Práce v důchodu

• (neregistrovaný)

19. 6. 2014 18:06

V měsíci srpen mě byl schválen řádný odchod do důchodu,chci pracovat dále ve stejné společnosti jak mám postupovat a jaká mám práva.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 6. 2014 18:31

div (neregistrovaný)

Re: práce v důchodu
      ) SLUŠNOST

Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná. Na fórum rozhodně nepatří hádky, agresivita, urážky, vulgarity atd. Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.

• 19. 6. 2014 19:05

Katka2 (neregistrovaný)

To je část pravidel, která by si každý diskutující měl PŘEDEM přečíst...

• 19. 6. 2014 20:12

xJ (neregistrovaný)

Píšete, že vám byl schválen řádný odchod do důchodu. Kdo vám odchod do důchodu schválil? Vy jste požádal zaměstnavatele o skončení PP dohodou, abyste mohl řádně odejít do důchodu?
      Nebo si odchod do důchodu pletete s pobíráním důchodu?
      Jestli tedy myslíte ne odchod, ale pobírání, tak pobírání starobního důchodu není důvodem pro ukončení pracovního poměru, tak že nemusíte dělat nic a dál chodit do práce, resp. musíte zaměstnavateli nahlásit, že pobíráte starobní důchod, protože on má povinnost to nahlásit na zdravotní pojišťovnu.

• 20. 6. 2014 8:09

jarmilka.s (neregistrovaný)

Bohužel, starobní důchod není důvodem pro ukončení zaměstnání......
      Takže 45letá účetní nemůže sehnat práci a 62 leté pobírá důchod a plat :-)
      Vlastní zkušenost.

• 20. 6. 2014 8:31

h. (neregistrovaný)

Závist, to je věc. Hlavně že jste si jistá, že by místo ní vzali právě Vás.

• 20. 6. 2014 8:37

jarmilka.s (neregistrovaný)

jasně - když je na pracáku 10 žen v produktivním věku, které živí děti, a na teplých místech sedí důchodkyně, které mají pro sebe dva příjmy, tak je to samozřejmě závist. Jak jinak :-(
      Kdyby místo nich nevzali mne, tak by vzali některé z těch dalších, které zoufale hledají práci.

• 20. 6. 2014 9:07

all (neregistrovaný)

Jenže paní v důchodu je pro zaměstnavatele mnohem výhodnější z více hledisek, obvykle má letitou praxi, práce si váží , nehledá různé možnosti jak zaměstnavatele co nejvíce využít "protože na to má nárok", jako spousta mladých . Rovněž vlastní zkušenost, podotýkám, že v důchodu ještě nejsem a ani v něm pracovat nehodlám. Ale za letitou praxi vidím rozdíl v pracovních výkonech důchodců a mladých. Většina z nich již byla vychována ve stylu, že nárok mají na vše možné i nemožné. A zaměstnavateli, který párkrát naletěl s pracovnicí, která sice nic neodpracovala, protože hned šla na rizikové, tak nejméně 2 děti za sebou a on jen platil a platil - nemůžete se divit.

• 20. 6. 2014 10:32

anonymm (neregistrovaný)

Ono je to všechno v lidech. Dnešním mladým moc nerozumím, chtějí velké platy aniž by zaměstnavateli dokázali co umějí, všechno chtějí hned. Já jsem začínala za 600,--Kč hrubého, vím byla jiná doba. Ale trocha skromnosti by těm mladým neuškodilo. Jsem už v důchodu, ale pracuji sama na sebe, nezabírám místo mladým. Jsem toho názoru, že ve státní správě by důchodci měli pustit do práce mladé, ale je to můj názor. V dnešní společnosti zmizelo tolik "slušnosti, ohleduplnosti a ostatních věci", že je mi z toho smutno. Kam to všechno spěje? Není to jednoduché, jsem ráda, že jsem důchodce.

• 20. 6. 2014 10:42

Lina

Re: OT práce v důchodu
      xxxxxxxxxxx
      Ono to není tak černobílé - můj poslední úvazek byl 3 hodiny denně, byť se moje funkce hrdě jmenovala ekonom. Rok jsem zůstávala při pobírání důchodu a to zejména z toho důvodu, že se šéfka organizace obávala vzít místo mne "něco mladšího, sice pružnějšího, pravděpodobně flexibilnějšího, no jednoduše in", neboť to zkusila před mým nástupem před 8 léty a tehdy to skončilo naprostým fiaskem. Navrhla jsem jí vzít místo mne mladou paní 37 let, která ovšem při dvou dětech neseděla jen tak doma, zařídila si menší e-shop, současně jezdila mimo obec na miniúvazek jako pomocná účetní, studuje jazyky, baví se zumbou... a to manžela má věčně někde ve světě na pracovních cestách. S radostí jsem jí práci předala, měla totiž zájem přesto, že jí kamarádky "z pískoviště" říkaly, že by to nevzaly ani za nic, že je to pod úroveň. ale dva roky je vše v pořádku a myslím, že do budoucna, až budou děti opravdu samostatné, má nakročeno na pořádné místo.
      Není důvod plakat, máte tolik možností, jen je využít.
      A ještě poznámečku - vůbec nesdílím názor, že být důchodcem je něco tak vynikajícího na co by se mělo celý život těšit. Pokud důchodce nezůstane aktivní a hodlá pouze "čubrnět" do zdi, tak to je lepší najít si ty správné koleje.... A mladým by neuškodilo krapet pokory a ohledu. Těch pár let přefrnkne tak rychle, že než se nadějí, bude z nich taky senior.

• 20. 6. 2014 15:46

vladík (neregistrovaný)

Re: OT práce v důchodu
      Souhlas, jsem důchodce právě týden, jako OSVČ mám důchod lehce nad 10 000 Kč, jsem aktivní člověk, takže práce mně baví a mám ji dost a v neposlední řadě nemám dojem, že bych si s tímto důchodem mohla "vyskakovat", velmi se liší od mého předchozího příjmu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).