Exekuce

• (neregistrovaný)

20. 6. 2014 9:46

Ještě jednou prosím o pomoc.

1) Exekuce - nepřednostní pohledávka, předchozímu plátci doručena 13. 4. 2006

2) Přednostní pohledávka (výživné, není to exekuce), která nabyla právní moci 1. 4. 2005 – srážky jsou prováděny jako běžné výživné ve výši 1400,-. Zbytek pohledávky, pro kterou mají být srážky prováděny, sdělí soud novému plátci, jakmile vyčíslí dluh. Dokud se tak nestalo, provádí plátce mzdy srážky dále, poukáže je však oprávněným až po uvedeném sdělení soudu.

Prosím, jak mám srážet? 1. třetinu na přednostní pohledávku (1400,- odešlu na účet, zbytek uschovám), 2. třetinu na nepřednostní pohledávku, 3. Třetinu zaměstnanci? Nebo se mám řídit datem a srážet dvě třetiny na přednostní pohledávku (1400,- odeslat, zbytek uschovat) a jednu dát zaměstnanci?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2014 9:56

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce
      Dítě do vyživovaných osob počítat nebudete.Výživné je sráženo exekučně. Musíte vědět, jak vám byly doručeny, napište, kdy přišlo to výživné. Není důležité nabytí právní moci, ale kdy vám bylo doručeno

• 20. 6. 2014 10:13

Zm (neregistrovaný)

Ověření výpočtu po správném zadání si ověřte na kalkulačce stránek www.vyplata.cz

• 20. 6. 2014 13:02

Andre (neregistrovaný)

Já jsem to pak později přepisovala, takže datumy sedí, obojí je doručení prvnímu plátci, ne nabytí. Jde mi o to, že to výživné není jako exekuce (nikde se o tom ani nezmiňují a číslo jednací je označeno "E" nikoliv "EX".) nebo to pak asi špatně chápu. Ráda bych taky věděla, jak ty pohledávky srážet. Poradila byste mi? Děkuji!

• 20. 6. 2014 14:35

RenataH (neregistrovaný)

jakmile to musí zaměstnavatel srážet, je to exekuce.
      Dítě byste započítávala, kdyby měli rozsudek a zaměstnanec by platil výživné sám. Takhle neplatí sám, má s tím práce spousta lidí (i vy), matka musí peníze vymáhat soudně, v tom případě se dítě jako vyživovaná osoba pro výpočet nepočítá, vždyť byste ho šidila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).