Re: Exekuce
Já jsem to pak později přepisovala, takže datumy sedí, obojí je doručení prvnímu plátci, ne nabytí. Jde mi o to, že to výživné není jako exekuce (nikde se o tom ani nezmiňují a číslo jednací je označeno "E" nikoliv "EX".) nebo to pak asi špatně chápu. Ráda bych taky věděla, jak ty pohledávky srážet. Poradila byste mi? Děkuji!
Re: Exekuce
jakmile to musí zaměstnavatel srážet, je to exekuce.
Dítě byste započítávala, kdyby měli rozsudek a zaměstnanec by platil výživné sám. Takhle neplatí sám, má s tím práce spousta lidí (i vy), matka musí peníze vymáhat soudně, v tom případě se dítě jako vyživovaná osoba pro výpočet nepočítá, vždyť byste ho šidila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2014 9:46
Ještě jednou prosím o pomoc.
1) Exekuce - nepřednostní pohledávka, předchozímu plátci doručena 13. 4. 2006
2) Přednostní pohledávka (výživné, není to exekuce), která nabyla právní moci 1. 4. 2005 – srážky jsou prováděny jako běžné výživné ve výši 1400,-. Zbytek pohledávky, pro kterou mají být srážky prováděny, sdělí soud novému plátci, jakmile vyčíslí dluh. Dokud se tak nestalo, provádí plátce mzdy srážky dále, poukáže je však oprávněným až po uvedeném sdělení soudu.
Prosím, jak mám srážet? 1. třetinu na přednostní pohledávku (1400,- odešlu na účet, zbytek uschovám), 2. třetinu na nepřednostní pohledávku, 3. Třetinu zaměstnanci? Nebo se mám řídit datem a srážet dvě třetiny na přednostní pohledávku (1400,- odeslat, zbytek uschovat) a jednu dát zaměstnanci?