Re: nemocenská po rodičovské
jestliže váš lékař uzná, že jste pracovně neschopná, potom vám napíše neschopenku, ale to vůbec nic neřeší, sice vám nemůže dát výpověď, jen to oddálíte a pokud si myslíte, že si budete moc v klidu hledat nové zaměstnaní, tak budete v pracovní neschopnosti a máte být doma a ne hledat si nové místo. I kdyby jste na pohovory chodila v době vašich vycházek, potenciální zaměstnavatel se vás bude ptát, jestli jste na RD, na UP nebo pracujete a co mu řeknete? že jste začala marodit, aby jste si mohla hledat nové místo? Nevím, jestli bych o takového zaměstnance měla zájem a navíc by jste to mohla udělat i jemu, nejlepší bude, když se s ním rozumně domluvíte nebo to tam vydržíte a možná se to časem srovná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 6. 2014 9:30
Dobrý den, ve čtvrtek mi končí rodičovská dovolená, v pátek mám nastoupit do práce, zaměstnavatel se mnou již nepočítá, ale chce mi ten pobyt tam znepříjemnit, abych sama dala výpověď, aby mi nemusel platit odstupné.
Je možné v ten pátek do zaměstnání přijít a oznámit, že jdu na nemocenskou ještě v ten den? (Zdravotní problémy skutečně mám).
Děkuji.