Nemocenská po rodičovské

• (neregistrovaný)

22. 6. 2014 9:30

Dobrý den, ve čtvrtek mi končí rodičovská dovolená, v pátek mám nastoupit do práce, zaměstnavatel se mnou již nepočítá, ale chce mi ten pobyt tam znepříjemnit, abych sama dala výpověď, aby mi nemusel platit odstupné.
    Je možné v ten pátek do zaměstnání přijít a oznámit, že jdu na nemocenskou ještě v ten den? (Zdravotní problémy skutečně mám).
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 6. 2014 19:51

xxxx (neregistrovaný)

Re: nemocenská po rodičovské
      jestliže váš lékař uzná, že jste pracovně neschopná, potom vám napíše neschopenku, ale to vůbec nic neřeší, sice vám nemůže dát výpověď, jen to oddálíte a pokud si myslíte, že si budete moc v klidu hledat nové zaměstnaní, tak budete v pracovní neschopnosti a máte být doma a ne hledat si nové místo. I kdyby jste na pohovory chodila v době vašich vycházek, potenciální zaměstnavatel se vás bude ptát, jestli jste na RD, na UP nebo pracujete a co mu řeknete? že jste začala marodit, aby jste si mohla hledat nové místo? Nevím, jestli bych o takového zaměstnance měla zájem a navíc by jste to mohla udělat i jemu, nejlepší bude, když se s ním rozumně domluvíte nebo to tam vydržíte a možná se to časem srovná

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).