Re: ne/rezident
My máme také zaměstnance Slováka, který po - pá pracuje v Ćechách a na víkend jezdí na Slovensko, kde má svoji rodinu, trvalé bydliště má na Slovensku. Já jej považuji za nerezidenta.
Re: ne/rezident
Ptala jsem se teoreticky, když p. Jasná kategoricky prohlásila, že je nerezident. Pamatuji si, že tam záleží na tom, kde se skutečně zdržuje, kde jsou jeho blízcí, ve které zemi má životní zájmy a ne jen, jestli má někde trvalé bydliště a účet......... ALe už jsem tento problém 3 roky neřešila, nejsem si tudíž jistá a proto jsem se ptala.
pro Mirku p.
Při určování rezidenství je na prvním místě středisko životních zájmů . Až pokud nelze podle střediska životních zájmů určit rezidenství, pak se určuje podle státu, ve kterém se obvykle zdržuje (pobyt delší než 183 dnů).
Proto stačil dotaz, kde žije on a jeho rodina a kde má založený účet.
Re: pro Mirku p.
>>>>>>>>>>>>
>>Proto stačil dotaz, kde žije on a jeho rodina a kde
>>má
>>založený účet.
>
>Děkuji, p. Jasná, jen jsem měla pocit, že to právě z
>odpovědi tazatelky nebylo zřejmé, že žije na SLovensku,
>ale to už je jedno, problém má tazatelka
>vyřešený.....
Ale vždyť odpověď byla jednoznačná.
Kde bydlí? Kde bydlí jeho manželka a děti? Kde má
založený účet?
Trvalý pobyt a účet má na Slovensku. Je svobodný
Re: pro Mirku p.
Aha, to jsem nevěděla že trvalé bydliště je totéž jako kde člověk bydlí. Domnívala jsem se, že je důležité, kde skutečně bydlí...žije.
Protože já mám například trvalé bydliště na druhém konci republiky,
ale skutečně bydlím a trávím čas v Praze..... Děkuji za trpělivost :o).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 6. 2014 10:34
Dobrý den,
zaměstnanec, který je Slovák a je zaměstnaný u nás v ČR. Tudíž SP, ZP i daně platí tady....tak je daňový rezident či nerezident??
Děkuji moc