Re: Oprava DPH - špatná řádek přiznání k
>Dobrý den,
>prosím Vás o názor jak byste postupovali v tomto
>případě:
>Když jsem chtěla odevzdat DPH za květen, tak jsem si
>všimla, že mám jednu vystavenou fakturu za květen
>uvedenou s přenesenou daní a padá mi do řádku 25 přiznání k
>DPH. Je to špatně a měla by tam být normálka sazba 21
>%. Teď řeším co s tím. Jestli mám špatně vystavenou
>fakturu ještě do května stornovat a vystavit novou a
>správně a jestli mám dát vědět odběrateli, že jsem
>takovou opravu provedla. Psala jsem paní účetní z
>odběratelské firmy, ale ta se mi neozývá. A ještě jsem zjistila,
>že stejnou chybu mám v přiznání za duben, ale to je už
>odevzdané. Nejradši bych obě faktury stornovala do
>května a znovu je v květnu vystavila, nechce se mi za
>duben podávat dodatečné přiznání. Ale nevím co by na to
>finančák řekl?
>Prosím poradíte jak byste to řešili?
>
neřešila bych to v žádném případě nijak, pokud je faktura v režimu a obě strany akceptují, žádné opravy se nedělají, FÚ s tím nemá problém ani nedoměří
>Moc moc díky za rady
>Míla
Si zase ale říkám, že když přijdou na kontrolu jenom k nám, tak mne můžou nařknout z toho, že jsem neodvedla DPH. Pochybuju, že si půjdou k odběrateli zkontrolovat jestli on to zaúčtoval ve stejném režimu nebo si DPH nárokoval?
Díky za názory
U PDP , kde je součástí DP hlášení má FU kontrolu nad tím , aby obě strany měly stejný režim. Pokud jeden do hlášení zahrne a druhý ne, tak to FU vidí hned, ani nemusí na kontrolu ...vyzve Vás k odstranění pochybností. Takže jestli budete opravovat tak jedině ve spolupráci s odběratelem. Musíte oba opravit i hlášení. Pokud to jen trochu jde, tak nechte neopravené ....Co to bylo za plnění ?
Byly to vícenáklady spojené s reklamací. Vyráběli jsme ze špatného materiálu, tak jsou v tom mzdy lidí atd...Materiál se vracel extra.
S odběratelem jsem se dohodla, že tu květnovou fakturu ještě dnes stornuji a vystavím znovu, protože oni jí budou mít až v červnu kdy jim přišla. V dubnové se dost lišíme. Účetní ji zadala jako osvobozeno bez DPH, že je to škoda a já do PDP do řádku 25. Měla bych jí asi opravit a podat dodatečné přiznání za duben, ale udělám to tak, že jí stornuji v červnu a znovu v červnu vystavím??? Co vy na to??
pokud je to škoda, tak bez daně a mimo přiznání.
jinak dodatečné do měsíce opravy na ř. 25 mínusem, podat nový výpis z evidence jako dodavatel zároveň s dodatečným a nové dodatečné do měsíce na odvod dph kdy se uskutečnilo zdanitelné plnění.
stejně narovnat i s protistranou
Dobrý den paní Jano,
prosím mohla byste mi ještě jednou napsat postup? Storno té dubnové faktury mám provést do dubna a zároveň i novou s dubnovým DUZP vystavit a jak pak bude vypadat dodatečné přiznání. V řádku 25 bude mínusem jenom hodnota toho storna a v řádku 1 nově vystavená faktura? To asi nejde co? V tom řádku 25 by asi mělo být znovu vše, ale správně a k tomu nový správný výpis z evidence? Teď jsem z toho zmatená co, kam a kdy vyplním.
Díky moc za rady Míla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 6. 2014 15:57
Dobrý den,
prosím Vás o názor jak byste postupovali v tomto případě:
Když jsem chtěla odevzdat DPH za květen, tak jsem si všimla, že mám jednu vystavenou fakturu za květen uvedenou s přenesenou daní a padá mi do řádku 25 přiznání k DPH. Je to špatně a měla by tam být normálka sazba 21 %. Teď řeším co s tím. Jestli mám špatně vystavenou fakturu ještě do května stornovat a vystavit novou a správně a jestli mám dát vědět odběrateli, že jsem takovou opravu provedla. Psala jsem paní účetní z odběratelské firmy, ale ta se mi neozývá. A ještě jsem zjistila, že stejnou chybu mám v přiznání za duben, ale to je už odevzdané. Nejradši bych obě faktury stornovala do května a znovu je v květnu vystavila, nechce se mi za duben podávat dodatečné přiznání. Ale nevím co by na to finančák řekl?
Prosím poradíte jak byste to řešili?
Moc moc díky za rady
Míla