Re: Půjčka společníka do s.r.o.
Já mám úroky v běžné výši ...mívala jsem 5% teď mám 3% ...společník to musí zdaňovat ve svém DPFO. pro s.r.o. je to daň. nákladem pokud splňujete kapitálovou přiměřenost ...pravidelně se to tady omílá, tak hledejte v diskuzích ...např. http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1085145
Splácení nemá na nic vliv ...jak si to dohodbnete, tak to bude. Třeba může být dohopdnuto jednorázově za deset let....nebo " na požádání " ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2014 9:40
Dobrý den,
řeším případ se kterým jsem se ještě nesetkala, a tak prosím o radu zkušenější.
Společník poskytne do společnosti půjčku ve výši 180 000Kč. Bude sepsána smlouva o půjčce, ale nevím jaké jsou pravidla pro stanovení splátek a úroků?
Na internetu jsem se dočetla, že úroky nemusí být, ale mohou být dohodnuty. Jen jsem se nedočetla jestli je to nějak omezeno procentem nebo max/ min částkou.
A to samé splátka je možné splácet libovolnou částku? Nebo je stanovena max doba splácení, která se nesmí překročit a od toho se odvíjí splátka?
Děkuji všem za názory.