Půjčka společníka do s.r.o.

• (neregistrovaný)

25. 6. 2014 9:40

Dobrý den,
    řeším případ se kterým jsem se ještě nesetkala, a tak prosím o radu zkušenější.

Společník poskytne do společnosti půjčku ve výši 180 000Kč. Bude sepsána smlouva o půjčce, ale nevím jaké jsou pravidla pro stanovení splátek a úroků?

Na internetu jsem se dočetla, že úroky nemusí být, ale mohou být dohodnuty. Jen jsem se nedočetla jestli je to nějak omezeno procentem nebo max/ min částkou.

A to samé splátka je možné splácet libovolnou částku? Nebo je stanovena max doba splácení, která se nesmí překročit a od toho se odvíjí splátka?

Děkuji všem za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 6. 2014 10:15

DM (neregistrovaný)

Re: Půjčka společníka do s.r.o.
      Já mám úroky v běžné výši ...mívala jsem 5% teď mám 3% ...společník to musí zdaňovat ve svém DPFO. pro s.r.o. je to daň. nákladem pokud splňujete kapitálovou přiměřenost ...pravidelně se to tady omílá, tak hledejte v diskuzích ...např. http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1085145
      Splácení nemá na nic vliv ...jak si to dohodbnete, tak to bude. Třeba může být dohopdnuto jednorázově za deset let....nebo " na požádání " ....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).