Re: prodej nedokončeného RD a daň z příj
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d34886v44506-prodej-bytu-a-rodinneho-domu-podminky-pro-osvobozeni-a-zdanen/?search_query=
Osvobozené příjmy se do daňového přiznání neuvádí, ale můžete být finančním úřadem později vyzván k doložení relevantních dokladů a důkazů. Může se tak stát i na konci lhůty pro vyměření daně. Informace o převodech dostávají z Katastru nemovitostí.
(Sama jsem podobnou výzvu obdržela na úplném konečku lhůty pro vyměření daně, těsně před Vánoci. A byl opravdu velký problém při "svátkových úředních hodinách" příslušné pracovnici FÚ včas dokumenty doložit. Chtěli vidět originály a ty jsem nechtěla posílat poštou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2014 11:19
Dobrý den,
naskytla se mi příležitost prodat nedokončený (nezkolaudovaný) RD vč. pozemku, pozemek vlastním od r. 2004 a dům od roku 2007, kdy byly postaveny dvě patra a střecha, čili dům měl v roce 2007 prokazatelně dokončené 1 nadzemní podlaží. Chápu tedy správně, že prodej bude osvobozený od daně z příjmů, dle zákon č. 586/92, §4, odst. 1, písm. b) - 5 let od nabytí nemovitosti.
Musím tento osvobozený příjem i přes to uvést do svého daňového přiznání za rok 2014?
Díky moc za případně odpovědi.