Prodej nedokončeného RD a daň z příjmů

• (neregistrovaný)

25. 6. 2014 11:19

Dobrý den,
    naskytla se mi příležitost prodat nedokončený (nezkolaudovaný) RD vč. pozemku, pozemek vlastním od r. 2004 a dům od roku 2007, kdy byly postaveny dvě patra a střecha, čili dům měl v roce 2007 prokazatelně dokončené 1 nadzemní podlaží. Chápu tedy správně, že prodej bude osvobozený od daně z příjmů, dle zákon č. 586/92, §4, odst. 1, písm. b) - 5 let od nabytí nemovitosti.
    Musím tento osvobozený příjem i přes to uvést do svého daňového přiznání za rok 2014?
    Díky moc za případně odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 6. 2014 22:29

. (neregistrovaný)

Re: prodej nedokončeného RD a daň z příj
      http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d34886v44506-prodej-bytu-a-rodinneho-domu-podminky-pro-osvobozeni-a-zdanen/?search_query=

Osvobozené příjmy se do daňového přiznání neuvádí, ale můžete být finančním úřadem později vyzván k doložení relevantních dokladů a důkazů. Může se tak stát i na konci lhůty pro vyměření daně. Informace o převodech dostávají z Katastru nemovitostí.
      (Sama jsem podobnou výzvu obdržela na úplném konečku lhůty pro vyměření daně, těsně před Vánoci. A byl opravdu velký problém při "svátkových úředních hodinách" příslušné pracovnici FÚ včas dokumenty doložit. Chtěli vidět originály a ty jsem nechtěla posílat poštou)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).