Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 6. 2014 14:09
Dobrý den
Prosím o radu. Řeším příjezdovou komunikaci k objektu u které je parkoviště pro zaměstnance. Příjezdová komunikace je veřjná ale na soukromém pozemku (příjezd do více firem). Opatřit komunikaci závorou prý nemůžu. Na parkovišti mi parkují cizý vozidla. Na magistrátu jsem si vyjednal dopravní značení a vyhradil parkovište na povolení i tak zde parkují cizý vozidla i když ne v takové míře jako před vyznačením. Při přivolání MP se mi stane že jednou posádka vystaví na vozidlo "oznámení o podezření spáchání přestupku" ale jindy se stane že mi MP řekne že je to na soukromém pozemku a že nemůže nic dělat. Jak má MP správně postupovat ??? K dispozici z vedení firmy mám pouze dokumentaci z magistrátu "souhlas se stanovením předmětné místní úpravy komunikace provozu na veřejně přístupné účelové komunikaci". Jednou to MP stačí a jindy k tomu chtějí ještě jakési rozhodnutí o vyhrazeném parkovacím místě. Pokud budu mít to rozhodnutí můžu požadovat vždy vystavení oznámení nebo je to jen o tom jak se zrovna MP chce jednat ??? Zaráží mně že jednou dají oznámení bez keců a podruhé se šprajcují.
Předem děkuji za rady