Re: OT odpovídají vám na pozdrav?
Pozdrav, jak pozdrav, ale musela jsem vysvětlovat mladému muži, že když vchází do kanceláře, tak se klepe, ale povedlo se :))
Nejhorší je, že přijdete do školky, dítě slušně pozdraví a rodiče, kteří tam jsou s jinými dětmi ani ťuk. Dcera se mě tehdy ptala, proč ten pán nezdraví? Řekla jsem jí, že ho to asi nenaučili... (s pánem to teda stejně nehlo)
bohužel ta "nová mládež" jsou naši potomci, takže mojí generace výchova... :(
Na firmě, na které se momentálně zdržuji nezdraví ani vlastník..... a je zde docela velká kumulace arogantních nezdravících manažerů ( všichni +/- 40 let), naopak zde zaměstnaní mladí lidé jsou vesměs slušní, přívětiví a zdvořilí. Také už jsem se naučila nezdravit hned všechny, vyselektovala jsem si věčné ignoranty a neodpovídače a také je už nezdravím.
Fascinuje mě "sebevědomí" naší mládeže. Kdo jste se díval na úplně první kola soutěže např. "Superstar" víte, o čem je řeč.
Jen pro oživení a pro ostatní:
Borec (Superstar) přijde před porotu a oni "co jste si pro nás připravil ? " - borec neví, jak se skladba jmenuje :-)
Tak začněte - vyzve borce porota, načež borec vytáhne sežmoulaný kus papíru. kde má napsaný text skladby, kterou ani správně neumí ani odříkat ( on tomu říká že "rapuje").
Tak tohle chce být Superstar :-)
už mi to fakt hnulo žlučí - mládež ani ne, ale spíše dospělí chlapi, podívají se a stojí jak tvrdé Y, tak jsem aspoň třískla dveřmi a zařekla se, že už prostě chlapy zdravit nebudu. tak až potkáte nějakou úřednici co nezdraví, tak možná kvůli tomu o:)))
No nás učili, že mladší zdraví staršího, muž ženu a pod. Dnes jsem jako Alenka v říši divů, nikdo nic nectí. Já už to nějak do toho hrobu přežiju, ale Vám mladším nezávidím vůbec nic. Nemáte to lehké v žádném ohledu. Tak hlavně zdraví, a važte si každého "normálního" člověka, které v životě potkáte. Bude jich čím dál méně.
>>>>už mi to fakt hnulo žlučí - mládež ani ne, ale spíše
>>>>dospělí chlapi, podívají se a stojí jak tvrdé Y, tak
>>>>jsem aspoň třískla dveřmi a zařekla se, že už prostě
>>>>chlapy zdravit nebudu. tak až potkáte nějakou
>>>>úřednici
>>>>co nezdraví, tak možná kvůli tomu o:)))
>>>No nás učili, že mladší zdraví staršího, muž ženu a
>>>pod. Dnes jsem jako Alenka v říši divů, nikdo nic
>>>nectí.
>>>Já už to nějak do toho hrobu přežiju, ale Vám mladším
>>>nezávidím vůbec nic. Nemáte to lehké v žádném ohledu.
>>>Tak hlavně zdraví, a važte si každého "normálního"
>>>člověka, které v životě potkáte. Bude jich čím dál
>>>méně.
>>
>>
>>Patrně trpíte panickou poruchou osobnosti. žádný
>>chlap
>>nebude přece zdravit starou ješitnou babu :-D
no nedá mě to,už za nás se říkalo že ta mládež je zkažená, fakt nechci zapadnout do stejného hodnocení, co jsme si vychovali to máme a jedna zkušenost: třída 16 letých na výletě a učitelka mluvila jak dlaždič a holky jen ty vole.. no zarazila mě ta paní učitelka, opravdu pěkný vzor, ale pak se již ničemu nedivím, mějte se krásně :-)
>
>Vůbec to není o věku, ale o jednotlivých lidech, z
>vulgárního kluka nebo holky málokdy vyroste dáma nebo
>gentleman ....
Chybu děláme i my, že přistupujeme na jejich hru ,,neslušnosti,,. Zrovna dnes jsem výš dala příspěvek, kde se odpovídajících ptám, proč odpovídají tázajícím, když o odpověď nepožádají ani nepoděkujou. Kdyby všichni takovéto dotazy ignorovali, tak by se tázající naučili požádat či poděkovat za odpověď. Ale proč by to dělali? Vždyť vždycky se někdo najde kdo na jejich odpověď odpoví a je to nestojí ani slovíčko ,,děkuji,,.
Nevím, já mám názor trošku jiný, vidím kolem sebe spoustu bezva lidí. Přestože je mi 48 a jsem žena, nemám problém se usmát a pozdravit první, ono to někdy dělá divy. Když je na mě někdo nepříjemný, odzbrojím ho zase úsměvem. Už několik let, donekonečna. Vůbec mě to neobtěžuje a neunavuje. Vždy hledám to dobré.
Přesně! To se pořád dokola omílá jak je dnes všechno špatně. No tak já teda nevím, co bylo lepšího na tom, když soused souseda nejen nepozdravil ale ještě ho za války , v 50 čí 70 letech udal - stačilo si jen třeba vymyslet, že má zbraň (i když to samozřejmě nebyla pravda) a dotyčný šel v lepším případě na dlouho do kriminálu, či rovnou na šibenici. Vím o čem píšu, jsem z regionu, kde to bylo v 50 letech fakt hrozné. Hulváti byli vždycky, a i dnes jsou napříč generacemi :-)
Re: OT to kakabus
přesně jeden takový určitě---- ujišťuju vás, že nejsem obtloustlá úřednice s brýlemi a ani jsem nezažila "totáč". ale i kdyby, tak myslím, že je zcela nepodstatné, jak ta žena vypadá, prostě když už pozdraví jako první ,tak muž má odpovědět....lituju vaši ženu o:)))
>>>>>>už mi to fakt hnulo žlučí - mládež ani ne, ale spíše
>>>>>>dospělí chlapi, podívají se a stojí jak tvrdé Y, tak
>>>>>>jsem aspoň třískla dveřmi a zařekla se, že už prostě
>>>>>>chlapy zdravit nebudu. tak až potkáte nějakou
>>>>>>úřednici
>>>>>>co nezdraví, tak možná kvůli tomu o:)))
>>>>>No nás učili, že mladší zdraví staršího, muž ženu a
>>>>>pod. Dnes jsem jako Alenka v říši divů, nikdo nic
>>>>>nectí.
>>>>>Já už to nějak do toho hrobu přežiju, ale Vám mladším
>>>>>nezávidím vůbec nic. Nemáte to lehké v žádném ohledu.
>>>>>Tak hlavně zdraví, a važte si každého "normálního"
>>>>>člověka, které v životě potkáte. Bude jich čím dál
>>>>>méně.
>>>>
>>>>
>>>>Patrně trpíte panickou poruchou osobnosti. žádný
>>>>chlap
>>>>nebude přece zdravit starou ješitnou babu :-D
>>
>>no nedá mě to,už za nás se říkalo že ta mládež je
>>zkažená, fakt nechci zapadnout do stejného hodnocení,
>>co
>>jsme si vychovali to máme a jedna zkušenost: třída 16
>>letých na výletě a učitelka mluvila jak dlaždič a
>>holky
>>jen ty vole.. no zarazila mě ta paní učitelka,
>>opravdu
>>pěkný vzor, ale pak se již ničemu nedivím, mějte se
>>krásně :-)
>>>
>>>Vůbec to není o věku, ale o jednotlivých lidech, z
>>>vulgárního kluka nebo holky málokdy vyroste dáma nebo
>>>gentleman ....
>
>Chybu děláme i my, že přistupujeme na jejich hru
>,,neslušnosti,,. Zrovna dnes jsem výš dala příspěvek, kde
>se odpovídajících ptám, proč odpovídají tázajícím, když
>o odpověď nepožádají ani nepoděkujou. Kdyby všichni
>takovéto dotazy ignorovali, tak by se tázající naučili
>požádat či poděkovat za odpověď. Ale proč by to dělali?
>Vždyť vždycky se někdo najde kdo na jejich odpověď
>odpoví a je to nestojí ani slovíčko ,,děkuji,,.kolovrátek...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2014 14:43
Dobrý den, poslední den mám zkušenost, že, zejména pánové, kteří dojdou na firmu - nejen že nepozdraví, ale ani mi - ženě - neodpoví na pozdrav. Přijde mi trapné vylézl z kanceláře a kolem někoho projít bez pozdravu, ale tohle je opravdu čím dál častější.....kampak se poděli naše gentlemani?