Re: ukončení PP bez dohody
Neměl nic, chodil do práce celou dobu. Jen ho pak asi někdo naštval ze dne na den, to vypadá.
Podle mého mu taky PP trvá, ale zase to nechci protahovat, protože si stejně nic nepomůžu, udělám problém jen sama sobě, jemu ne. Zápočťák očividně nepotřebuje.
Ještě má 4 dny dovolené, což se mi mu nechce vůbec platit, když se neumí normálně chovat a domluvit. Mohla bych mu opravdu nasázet absenci, když nechodí do práce. A do zápočťáku mu dát zrušení pro porušení pracovní kázně. Dovolenou bychom mu v tom případě nedali žádnou. Normálně to nedělám, vždy se chci dohodnout a zaměstnancům vycházím vstříct. Ale tenhle případ (dle popisování) byl opravdu arogantní.
Jak jste přišla na 4 dny dovolené ? Podle mého mu vznikl nárok na 1/12 roční výměry, což je 1,5 - 2 dny dovolené.
pojem "porušení pracovní kázně" ZP nezná a navíc se důvod ukončení PP do ZL už dávno nepíše.
Já bych mu napsala neomluvenou absenci, za ní mu strhla tu dovolenou
Udělejte to tak, jak se to podle zákona udělat má, aby Vás pak nenapálil a neřekl, že jste mu ukončili pracovní poměr neoprávněně, protože ve zkušební době už nebyl a nic písemného od něj nemáte. Já bych nečekala a poslala bych mu dopis na doručenku, s okamžitým zrušením dle § 55. Pracovní poměr skončí dnem doručení dopisu nebo posledním dnem úložní doby. Do té doby bych mu dávala áčka.
Jednou se tady podobný případ řešil (myslím, že loni nebo předloni - hrozně ten čas letí). Také zam-ec ukončil (neukončil) PP, podobně jako tento případ, nic nepotřeboval (žádnou dohodu o uk., záp. list apod.), zam-tel ho odhlásil, ukončil PP a za nějaký čas se sešli u soudu, že ON (zam-ec) chtěl pracovat, ale zam-tel mu nepřiděloval práci (i když do ní nechodil) a soud vyhrál ten zam-ec. Takže pozor!! veďte ho dál a ukončete dle Zák. pr., tedy § 55. Budete mít klid a vše v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 6. 2014 8:05
Prosím vás, jak mám řešit následující případ? Zaměstnanec nastoupil do práce 15.4.2014, zkušební doba dva měsíce. Dne 17.6.2014 přišel, hodil na stůl docházkový čip s tím, že končí ve zkušební době. Měla jsem dovolenou, tak jsem to nemohla řešit. Respektive on to ani nechtěl řešit. Zkušební doba mu ale končila dříve, takže ve zkušební době končit nemůže. Řekl prý, že žádný papír nosit nebude, že nemusí. Co s tím teď mám dělat? Od něho žádné písemné vyjádření nemám, žádné ukončení PP. Mělo by to být dohodou, ale když s ním dohoda není? Naposledy byl v práci 16.6.2014, k tomu datu jsem ho odhlásila. Ale nemám nic v ruce, žádné ukončení. Nechtěl ani zápočťák (ten mu samozřejmě pošlu). Mohla bych mu ale taky klidně dát absenci, za jeho chování a nezájem to dořešit. O tom že končí nevěděl ani mistr.
Děkuji Hana