Služba na nemovisti v EU

• (neregistrovaný)

26. 6. 2014 10:10

Dobrý den, klient mi přinesl vydané faktury za práce , které byly provedeny na nemovitosti v Německu. Odběratelem je německý plátce DPH, ale faktura je vystavena na českou firmu, která zakázku získala. Klient vystavil fa v režimu PDP a tvrdí mi, že je to tak v pořádku a s firmou je takto domluven. Abych pravdu řekla, tak se službami v EU nemám moc velké zkušenosti a znejistila jsem. Stejně se ale domnívám, že fa jsou vystavené chybně a už vůbec nemohou být v režimu PDP. Poradí někdo, jak správně fakturovat.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2014 10:14

alli (neregistrovaný)

Re: Služba na nemovisti v EU
      PDP u stavebních prací dle §92e ZDPH pouze, pokud je místo plnění v ČR
      tady je ale místo plnění v Německu - viz §10 ZDPH, takže nelze použít PDP dle §92e
      neznám německý ZDPH, ale buď odběratel nebo dodavatel musí v Německu odvést DPH a nezáleží, že se smluvní strany na něčem domluví

• 26. 6. 2014 10:25

mar.ie (neregistrovaný)

Děkuji. Potřebovala jsem si ověřit, zda mám pravdu, protože s klientem není rozumná řeč a trvá si na svém.

• 26. 6. 2014 11:35

Jana N. (neregistrovaný)

souhlasím samozřejmě, nemá co společného v režimem přenesení v rámci stavebních prací, to musí být jen mezi plátci a na území v ČR.
      vás se opravdu týká § 10 a DPH se musí vypořádat v Německu, přihlásit tam a odvést dle německého zákona

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).