Re: Služba na nemovisti v EU
PDP u stavebních prací dle §92e ZDPH pouze, pokud je místo plnění v ČR
tady je ale místo plnění v Německu - viz §10 ZDPH, takže nelze použít PDP dle §92e
neznám německý ZDPH, ale buď odběratel nebo dodavatel musí v Německu odvést DPH a nezáleží, že se smluvní strany na něčem domluví
Re: Služba na nemovisti v EU
souhlasím samozřejmě, nemá co společného v režimem přenesení v rámci stavebních prací, to musí být jen mezi plátci a na území v ČR.
vás se opravdu týká § 10 a DPH se musí vypořádat v Německu, přihlásit tam a odvést dle německého zákona
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 6. 2014 10:10
Dobrý den, klient mi přinesl vydané faktury za práce , které byly provedeny na nemovitosti v Německu. Odběratelem je německý plátce DPH, ale faktura je vystavena na českou firmu, která zakázku získala. Klient vystavil fa v režimu PDP a tvrdí mi, že je to tak v pořádku a s firmou je takto domluven. Abych pravdu řekla, tak se službami v EU nemám moc velké zkušenosti a znejistila jsem. Stejně se ale domnívám, že fa jsou vystavené chybně a už vůbec nemohou být v režimu PDP. Poradí někdo, jak správně fakturovat.
Děkuji.