Re: Zkrácený pracovní úvazek - dovolená
Divím se, že jste neuzavřeli DPP, příp. DPČ - to byste nemuseli takovéto problémy řešit. Pokud jste uzavřeli PS, tak jste hned museli mít jasno, jak budete dovolenou řešit (platit). Tak se zeptejte toho, kdo PS sepisoval - ten by Vám měl říci, jak je pro tyto případy stanovená prac. doba (je to i pro případ nemoci).
Jedná se právě o zaměstnance, který u nás pracuje na HPP skoro 2 roky. Nyní se zaměstnavatelem dohodli na ukončení smlouvy k 31.7.2014 s tím, že mi zaměstnavatel přinesl dodatek ke smlouvě o tom, že tento zaměstnanec bude poslední 3 měsíce pracovat jen těch 40 hod. měsíčně podle potřeby a ostatní podmínky zůstanou nezměněny.
Domluvila jsem se tedy se zaměstnavatelem, že se mu v dodatku určí, že bude pracovat 40 hod./měsíc, s tím že v každém měsíci odpracuje 5 pracovních dní po 8 hodinách. Můžete mi tedy prosím ještě poradit jaký bude mít nárok na dovolenou v tomto případě? Zaměstnán takto bude 3 celé měsíce, a sice od 1.5. do 31.7. Do 30.4. měl od začátku roku HPP s normální pracovní dobou (roční dovolená činí 25 dnů). Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 6. 2014 10:29
Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit jak je to s nárokem na dovolenou při pracovním úvazku na HPP na 40 hod./měsíc? Tento pracovník nemá předem stanovené prac. dny a hodiny, ale odpracuje těchto 40 hodin podle potřeby. Takže je třeba někdy v práci jen 2 hod., za pár dalších dnů třeba přijde na 8 hod. atd. Smlouvu má takto uzavřenou na 3 měsíce. Děkuji