Zkrácený pracovní úvazek - dovolená

• 26. 6. 2014 10:29

Dobrý den, můžete mi někdo prosím poradit jak je to s nárokem na dovolenou při pracovním úvazku na HPP na 40 hod./měsíc? Tento pracovník nemá předem stanovené prac. dny a hodiny, ale odpracuje těchto 40 hodin podle potřeby. Takže je třeba někdy v práci jen 2 hod., za pár dalších dnů třeba přijde na 8 hod. atd. Smlouvu má takto uzavřenou na 3 měsíce. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2014 10:39

xy5

Re: Zkrácený pracovní úvazek - dovolená
      Divím se, že jste neuzavřeli DPP, příp. DPČ - to byste nemuseli takovéto problémy řešit. Pokud jste uzavřeli PS, tak jste hned museli mít jasno, jak budete dovolenou řešit (platit). Tak se zeptejte toho, kdo PS sepisoval - ten by Vám měl říci, jak je pro tyto případy stanovená prac. doba (je to i pro případ nemoci).

• 26. 6. 2014 10:45

Dáša

Jedná se právě o zaměstnance, který u nás pracuje na HPP skoro 2 roky. Nyní se zaměstnavatelem dohodli na ukončení smlouvy k 31.7.2014 s tím, že mi zaměstnavatel přinesl dodatek ke smlouvě o tom, že tento zaměstnanec bude poslední 3 měsíce pracovat jen těch 40 hod. měsíčně podle potřeby a ostatní podmínky zůstanou nezměněny.

• 26. 6. 2014 10:47

v.e.n.d.y.

Projděte zákoník práce, já si myslím,že mu musíte předem určovat, kdy bude pracovat. Co budete dělat, když onemocní? Které dny mu zaplatíte? To, co píšete, není dobré řešení

• 27. 6. 2014 9:26

Dáša

Domluvila jsem se tedy se zaměstnavatelem, že se mu v dodatku určí, že bude pracovat 40 hod./měsíc, s tím že v každém měsíci odpracuje 5 pracovních dní po 8 hodinách. Můžete mi tedy prosím ještě poradit jaký bude mít nárok na dovolenou v tomto případě? Zaměstnán takto bude 3 celé měsíce, a sice od 1.5. do 31.7. Do 30.4. měl od začátku roku HPP s normální pracovní dobou (roční dovolená činí 25 dnů). Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).