Směrná účtová osnova

• (neregistrovaný)

26. 6. 2014 21:21

Dobrý den, mám dotaz k účtu 018, který je zde uveden ve směrné účtové osnově http://knihovna.oseminare.cz/index.php/%C3%9A%C4%8Dtov%C3%A1_skupina_01_%E2%80%93_Dlouhodob%C3%BD_nehmotn%C3%BD_majetek - jako drobný dlouhodobý nehmotný majetek, ale můj účetní software tento účet nenabízí. co si o tom mám myslet? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 6. 2014 23:08

xJ (neregistrovaný)

Re: směrná účtová osnova
      já si účty normálně do účtového rozvrhu doplňuji, když je program nemá v účetní osnově zadané

• 28. 6. 2014 22:48

. (neregistrovaný)

Já normálně také, ale protože účtuji jen podnikatelské subjekty, tak se o účetní osnovu pro územní samosprávné celky, příspěvkové organizace, státní fondy a organizační složky státu nemusím naštěstí starat

• 29. 6. 2014 8:57

xJ (neregistrovaný)

I tady se prostě ten účet, který je potřeba pro zaúčtování normálně do účtové osnovy doplní, z předchozích let se do účetní osnovy přenášejí jenom účty použité, ale pokud si ho do osnovy doplní, většinou se tam i sám po zadání číla doplní i text názvu účtu, alespoň můj program to tak má a myslím, že i většina ostatních.

• 29. 6. 2014 17:31

. (neregistrovaný)

Moje reakce byla na účet 018, který se běžně v účetnictví podnikatelských subjektů, účtujících podle "Prováděcí vyhlášky k podvojnému účetnictví pro podnikatele" nevyskytuje. Spíš, zda si to tazatelka uvědomila, pokud náhodou účtuje např. s.r.o. anebo a.s.
      Nebo zda má vůbec účetnictví správně nastavené. Sama účtuji v Pohodě a tam při zadání nové jednotky se nás to ptá, zda se jedná o podnikatelský subjekt, o neziskovou organizaci nebo o příspěvkovou organizaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).