Re: směrná účtová osnova
I tady se prostě ten účet, který je potřeba pro zaúčtování normálně do účtové osnovy doplní, z předchozích let se do účetní osnovy přenášejí jenom účty použité, ale pokud si ho do osnovy doplní, většinou se tam i sám po zadání číla doplní i text názvu účtu, alespoň můj program to tak má a myslím, že i většina ostatních.
Re: směrná účtová osnova
Moje reakce byla na účet 018, který se běžně v účetnictví podnikatelských subjektů, účtujících podle "Prováděcí vyhlášky k podvojnému účetnictví pro podnikatele" nevyskytuje. Spíš, zda si to tazatelka uvědomila, pokud náhodou účtuje např. s.r.o. anebo a.s.
Nebo zda má vůbec účetnictví správně nastavené. Sama účtuji v Pohodě a tam při zadání nové jednotky se nás to ptá, zda se jedná o podnikatelský subjekt, o neziskovou organizaci nebo o příspěvkovou organizaci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 6. 2014 21:21
Dobrý den, mám dotaz k účtu 018, který je zde uveden ve směrné účtové osnově http://knihovna.oseminare.cz/index.php/%C3%9A%C4%8Dtov%C3%A1_skupina_01_%E2%80%93_Dlouhodob%C3%BD_nehmotn%C3%BD_majetek - jako drobný dlouhodobý nehmotný majetek, ale můj účetní software tento účet nenabízí. co si o tom mám myslet? děkuji