Oprava vyúčtování srážkové a záloh. daně

• (neregistrovaný)

27. 6. 2014 12:52

Dobrý den,

prosím vás o radu.

Dodělávám účetní závěrku za r. 2013 a našla jsem nesrovnalosti v platbách daní. Mám 3 platby v r. 2013, které jednatel zaplatil na účet srážkové daně, jedná se ale o zálohové daně.
    Budu podávat opravné vyúčtování a zároveň pošlu na FÚ dopis se žádostí o přeúčtování těchto plateb.
    Chci se vás zeptat, zda si v účetnictví 2013 (které nyní uzavírám) mohu tyto platby naúčtovat tak, jak měly správně být? Nebo toto přeúčtování bude až k datu, kdy si to přeúčtuje FÚ - tedy r. 2014?

Moc vám děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2014 13:17

h,p (neregistrovaný)

Re: oprava vyúčtování srážkové a záloh.
      Poradím pouze s první částí dotazu. Pokud se jedná pouze o platby, ale sraženo a uvedeno ve vyúčtování máte dobře, jen je odvedeno na chybný účet, pak není nutné podávat dodatečné vyúčtování. Stačí žádost o převedení.

• 27. 6. 2014 13:40

Juuulinka (neregistrovaný)

Právě že bývalá účetní podala vyúčtování tak, jak byly peníze placeny (tedy špatně). Když na účet srážkové daně, uvedla to do vyúčtování srážkové daně, to samé se zálohovou daní. GRRR!!!
      Já jen nevím, ke kterému datu si FÚ přeúčtuje tyto platby. Já bych je ale měla teoreticky přeúčtovat ještě v r. 2013, když budu podávat opravné vyúčtování, abych podala to, co mám v účetnictví a jak to je (jak to má být) správně...

• 30. 6. 2014 8:13

jinka (neregistrovaný)

v účetnictví se Vám " nic nemění" - jde jen o anal.účty, udělejte to tak jak je to pro Vás pohodlnější

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).