Úřad práce

• (neregistrovaný)

27. 6. 2014 14:18

Dobrý den,

prosím o radu. Přítelkyně ukončila studium a dne se 14.4. zaregistrovala na úřadu práce. Nyní ji z ÚP volali, že ukončení studia má k 15.4. a tedy se na ÚP zaregistrovala dřív, než měla. Kvůli tomu si má prý uhradil ZP za květen. Jsem z toho docela zmatený. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost?

Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 6. 2014 14:32

eko (neregistrovaný)

Re: Úřad práce
      o jaké studium se jedná ? VŠ , SŠ - na UP se hned registrovat nemusela
      pokud byla studentem, tak to bude nějaký omyl ze strany UP, jelikož student je státání pojištěnec

• 27. 6. 2014 15:36

D. (neregistrovaný)

VŠ. Tady nejde o to, jestli musela, nemusela... věděla, že se má přihlásit na ÚP. Přihlásila se 14.4., poté ale ÚP zjistil, že až do 15.4. byla studentem. A teď tvrdí, že kvůli tomu, že se přihlásila v době, kdy byla ještě studentem, za ní ÚP nemůže uhradit ZP.

• 28. 6. 2014 14:24

. (neregistrovaný)

Na relevantní odpověď málo informací
      Předčasně ukončila studium?

Info např.:
      http://www.vse.cz/studium/vzp_oznameni.php

http://www.vzp.cz/platci/aktuality/s-ukoncenim-studia-souviseji-povinnosti

Pokud podala žádost o registraci na Úřad práce v okamžiku, kdy ještě byla řádnou studentou a přitom neměla v rozhodném období zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností získanou dobu důchodového pojištění v délce alespoň 12 měsíců, tak ji nemohli zaregistrovat.

• 29. 6. 2014 12:39

D. (neregistrovaný)

Bohužel zaregistrovali a teď chtějí registraci zrušit. Dle informací, to bylo skutečně špatně. Máme se odvolat a pak se možná původní registrace posune o 2 dny - čímž by vše bylo OK.

Díky za reakce.

• 29. 6. 2014 17:38

. (neregistrovaný)

Šla bych osobně za vedoucí, domluvit se, jak se to dá spravit.
      Ne za obyčejnou referentkou.
      Sama jsem udělala (jednodenní) renonc, následně mě "moje" referentka hodně vynadala a udělala z toho velký problém. Brečky jsem volala vedoucí a ta se hrozně divila, že se přece nic tak hrozného nestalo a že to není nic, co by se nedalo napravit. Poradila mi co a jak - zlatá ženská.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).