Re: Pracovní doba a výpověd
Já myslím, že to máte tak, že plánovanou směnu máte 8 h a k tomu Vám zaměstnavatel nařídí dělat přesčas. Může nařídit maximálně 150 přesčasových hodin v kalendářním roce. Dalších maximálně 266 h přesčasů už může pouze s Vámi dohodnout. Po každých 6 odpracovaných hodinách máte mít 0,5 h přestávku, což máte, to je v pořádku.
Ale na výplatním lístku musíte mít všechny odpracované hodiny, mít je zaplacené a pokud si nevybíráte náhradní volno, tak náleží i přesčasový příplatek za ty přesčasové hodiny. Pokud je nemáte zaplacené, je to špatně a toto můžete napadnout. Otázkou je, zda nějak můžete ty přesčasy dokázat.
ne ve smlouvě nic takového není...Nicméně každý měěsíc na výplatnici je 8 hodin denně, nikde stopy po přesčasech apod. Mohla bych to dokázat cipovou docházkou.Ale mám obavy že než by došla kontrola by to mohli změnit....
poradím-podat výpověď, ve výpovědní době pracovat a hledat si jiné zaměstnání. Zaměstnavatel evidentně porušuje zákoník práce, neproplácí vám přesčasy ani si za ně nemůžete vybírat náhradní volno. Můžete na něj poslat inspektorát práce, ale co ten najde, je ve hvězdách. A také, co se tím změní ?Pokud se dozví, že jste to byla vy, najde si stejně způsob, jak vás vyhodit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 6. 2014 16:32
Denně musíme pracovat 10,5 hodin.0,5 hod. máme na oběd a svačinu celkem.Ve smlouvě máme že pracovní doba nesmí překročit 9 hodin.Mám smlouvu na dobu neurčitou.Chtěla bych odejít lze to nějak napadnout aby byla výpověď bez dvouměsíční výpovědi? I na výplatnici máme že pracujeme 8 hod. Poradíte někdo? Nebo dát výpověd A jít na ty 2 mesíce na neschopenku?Děkuji