Re: dohoda o rozvázání PP ze strany z-ce
Jestli podali výpověď, tak to tak vychází. Záleží na tom, co přesně napsali, protože proti výpovědi se bránit nemůžete. Tam podepisujete jenom převzetí. Jestli chtěli odejít na dohodu a napsali datum 31.8., tak s tím souhlasít nemusíte.
napsali Dohoda o rozvázání pracovního poměru, zatím mi to dali jen na stůl. ještě jsem převzetí nepodepsala. když jim řeknu, že s dohodou nesouhlasím, musí tedy dát klasickou výpověď, ano? a když mi to nedají dnes ale zítra sdnešním datumem? moc díky
již jsem vám to psala - pokud převezmete výpověď zítra - o měsíc jejich PP bude trvat déle.
Převezměte jejich návrh dohody s tím, že se rozmyslíte, zítra odpovězte, že nesouhlasíte a oni budou muset dát výpověď - důležité je datum převzetí výpovědi, nikoliv datum sepsání.
Což je v podstatě v tomto případě totéž. Když dnes předají výpověď, výpovědní doba poběží červenec, srpen a posledního srpna oba končí.
Jedině, že převezmete dohodu, nebudete s ní souhlasit , nebudete nic radit a oni nestihnou ještě dnes předat výpověď, tak by se jejich prac. poměr mohl o měsíc prodloužit, protože pokud předají výpověď zítra, výpovědní doba skončí 30.9.2014.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 6. 2014 11:43
dobrý den, poprosila bych vás o radu, dnes se dva zaměstnanci domluvili a donesli oba dva dohodu o rozvázání pracovního poměru, napsali že PP skončí dne 31.8.2014. můžu se nějak bránit? za tak krátkou dobu neseženu za oba dva náhradu. nebo to musím podepsat a akceptovat? děkuji moc