OT Podvodný e-mail..bank.@rokagranit.cz

• 30. 6. 2014 14:50

Dobré odpoledne,
    dneska mi přišel e-mail, ve kterém po mně požadují jakýsi nedoplatek atd...společnost s tímto názvem skutečně existuje, ale neposkytuje bank. služby. Vše se tváří poměrně solidně. v závěru e-mailu je i mobilní číslo a já, která nedělá ze zásady dluhy (holt, stará škola) jsem se v momentu rozpálila doběla a na to mobilní číslo zavolala. Bylo pro mne překvapením, že asi po trojím zazvonění mí telefonjakási paní zvedla. Ovšem naprosto se vyděsila, když jsem po ní chtěla tu paní, která byla podepsaná pod emailem...chvilku jsme podebatily a vypadá to, že její mobil kdosi zneužil stejně asi, jako e-mailovou adresu.
    Jo, e-mail má ještě zazipovanou přílohu - já, opatrný senior (ach jo), jsem ji neotevřela a zeť mi potvrdil, že je tam přípona .exe, tudíž neotvírat.

Zajímalo by mne, zda má smysl někam tyto podvodné, pravděpodobně zavirované, e-maily hlásit, zda s tím "někdo" může něco udělat.
    Volala jsem i do té firmy na jejich skutečné telefonní číslo a potvrdili mi, že těchto reakcí už zažili více.
    Tak když nic jiného, neotvírat přílohu :-) a přeji hezký den.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).