Kategorie práce - kuchař

  • (neregistrovaný)

    1. 7. 2014 8:12

    Dobrý den, prosím, poradí někdo do které skupiny kategorie práce patří kuchař (malá jídelna). Lze dát ještě do první skupiny?
    Děkuji za odpověď

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 7. 2014 8:27

      125ráno (neregistrovaný)

      Re: Kategorie práce - kuchař
      Děkuji moc, paní Jasná, takže do druhé a poslat oznámení na hygienu....

    • 1. 7. 2014 9:03

      Vilma (neregistrovaný)

      Re: Kategorie práce - kuchař
      Dle NV 210/2013 3. skupina prací v obchodním provozu a pohostinství: bod 3. = výroba a výdej běžných druhů teplých jídel ......

    • 1. 7. 2014 9:11

      125ráno (neregistrovaný)

      Re: Kategorie práce - kuchař
      Děkuji, ale použila jsem špatný slovní obrat, měla jsem na mysli Kategorizaci prací z hlediska BOZP. Ale moc děkuji za ochotu. V této kategorii ohledně zaručené mzdy je již správně zařazen :-).

    • 1. 7. 2014 21:21

      Zdeněk H. (neregistrovaný)

      Re: Kategorie práce - kuchař
      Dobrý večer,
      jak zde již bylo doporučeno, měl by být kuchař ve 2. kategorii. Níže uvádím dle čeho je tak zařazený a ještě dodávám, že jsem minulý týden projednával s "hygienou" právě zařazení kuchaře a tento orgán navrhnul právě 2. kategorii.

      Vyhláška č.: 432/2003 Sb., v platném znění, kterou se stanoví podmínky pro zařazování prací do kategorií ...

      7. PRACOVNÍ POLOHA
      Kategorie druhá
      (1) Do druhé kategorie se zařazuje práce vykonávaná převážně v základní pracovní poloze vstoje, vsedě nebo při střídání těchto poloh, kdy v průběhu práce se vyskytují i podmíněně přijatelné a nepřijatelné pracovní polohy. Přitom součet doby práce vykonávané v jednotlivých podmíněně přijatelných pracovních polohách je delší než 100 minut za průměrnou směnu, ale nepřesáhne 160 minut a doba trvání jednotlivé podmíněně přijatelné pracovní polohy nepřekračuje hygienický limit stanovený právním předpisem upravujícím podmínky ochrany zdraví při práci10). Celková doba práce v jednotlivé nepřijatelné pracovní poloze je vyšší než 20 minut, ale nepřekračuje 30 minut za průměrnou směnu. Zátěž prací v podmíněně přijatelné a nepřijatelné poloze se hodnotí pro jednotlivé části těla samostatně.
      (2) Celková doba práce v podmíněně přijatelné a nepřijatelné pracovní poloze nesmí překročit polovinu průměrné směny.
      Krásný večer, Zdeněk

    • 2. 7. 2014 7:39

      125ráno (neregistrovaný)

      Re: Kategorie práce - kuchař
      Pane Zdeňku, děkuji moc za vyčerpávající odpověď. Druhé skupině se tedy nevyhneme :-). Ještě jednou děkuji a jdu si vytisknout vyhlášku.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).