Re: učeň a DPP
Pokud by chtěl slevu na studenta, musí přinést potvvrzení o studiu, ale je možné, že mu postačí sleva na poplatníka. Pokud bude odvedena nějaká daň, můžete pak vystavit potvrzení o zd.příjmech nebo si u vás (budete-li jeho posledním zaměstnavatelem v roce) může požádat o roční zúčtování daně.
Re: učeň a DPP
Děkuji moc za Vaši rychlou odpověď. Chtěla jsem se jen ujistit, že mám vše v pořádku. Znejistila jsem, zda učni nemají jiné podmínky než studenti na letních brigádách, protože dostávají "kapesné" z praxí. Ono je někdy lepší moc nekombinovat. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 7. 2014 10:31
Dobrý den,
nastoupil u nás učeň na letní brigádu. Uzavřeli jsme s ním dohodu o provedení práce. Bude pracovat max. 7 hod. denně.
Jen se chci ujistit, že jsem nic nezmotala.
Podepsal u nás prohlášení poplatníka (tím bude mít slevu na popl. Kč 2070,-). Pokud bude chtít uplatnit i slevu na studium musí přinést potvrzení, že je žákem učiliště? Daň z příjmu bude zálohová a při odchodu mu vystavím potvrzení o příjmu za 7-8/2014.
Je nějaké úskalí při brigádě učňů?