Re: přenesená - fyzická osoba neplátce
To záleží na Vás - jako "občana" Vás to , že s.r.o. špatně fakturuje nemusí zajímat, dokonce o nějaké povinnosti DPH nemusíte nic vědět.
Zas na druhou stranu - víte, máte dobře udělanou práci ...
Jak můžeme vědět, na jaké částce se dodavatel a odběratel dohodli? Pokud objednávka byla od fyzické osoby - spotřebitele (neplátce DPH), tak by to měla být částka celkem. Bez ohledu na nějaké DPH. To odběratele přece nemusí zajímat. Takže i pokud by faktura byla následně chybně, tak v částce k úhradě by měla být již zahrnuta případná DPH.
Teď si nevím rady. Pan příjem s nabídkou, kde byl rozpis materiálu a montáž-celkem 10785,--. K tomu 21 % DPH, tedy s DPH 13050,-- Kč. Namítla jsem, že tam bude 15 % DPH-jde o RD a on mi řekl,že tam DPH nebude, jedná se o přenesenou a to DPH mi přeškrtal. A protože jsme předtím mluvili, když jsem si to objednávala, že to bude do 10 tis. Kč. , poskytl mi slevu 785,-- Kč, takže mám platit 10 000,-- Kč. A co dělat? Děkuji.
nebude, jedná
>se o přenesenou a to DPH mi přeškrtal. A protože jsme
>předtím mluvili, když jsem si to objednávala, že to
>bude do 10 tis. Kč. , poskytl mi slevu 785,-- Kč, takže
>mám platit 10 000,-- Kč. A co dělat? Děkuji.
prostě fakturu vraťte, neplaťte, faktura musí být s daní, domnívám se, že 15%, odkažte ho na Finanční úřad či daňového poradce. režim přenesení může být jen mezi dvěma plátci v ČR.
Finanční úřad brzo přijde na chybu. on podá přiznání k DPH a k tomu musí udělat výpis z evidence jako dodavatel služby v režimu přenesení. ale druhá strana tedy vy , pokud byste byli plátci, udělá také daňové přiznání a k tomu výpis z evidence , ale jako odběretell za přijetí těchto prací. vzhledem k tomu, že vy přiznání ani výpis z evidence dělat žádný nebudete, FÚ ho vyzve k opravě přiznání i výpisu z evidence a doplatku DPH
Technický dotaz - na daňovém dokladu by mělo být uvedeno DIČ jak dodavatele, tak odběratele. Je tam uvedeno Vaše DIČ?
Fakturu bych vrátila (kopii si nechala), ale zaplatila bych smluvenou částku 10.tis.Kč - přesně podle toho, jak jste se domluvili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 7. 2014 10:49
Dobrý den, prosím o posouzení. S.r.o. mi dodala zabezpeč. systém i s jeho instalací na RD a vyfakturovala v režimu přenesené tj. bez DPH a věta, že se jedná § 92. Myslím si, že je to špatně.