Zjednodušené daňové doklady

• (neregistrovaný)

2. 7. 2014 11:51

Dobrý den,
    před nástupem na MD jsem na zjednodušené daň. doklady, které neobsahovaly název naší společnosti, dávala razítka a dopočítávala jsem základ daně, daň - pokud to doklad neobsahoval. Teď po návratu jsem se dočetla, že od 1.1.2013 není možné činit na vydaném daň. dokladu žádné následné úpravy či doplnění - platí to i pro zjednod. daň. doklad?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 7. 2014 12:22

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Zjednodušené daňové doklady
      DD musí mít náležitosti dle ZDPH §29 a ZDD nemusí obsahovat viz §30a) tzn. žádné razítko a dopisování na doklad DZ a DPH (platí již dlouho) + splňovat podmínky §34 = věrohodnost původu, neporušenost jeho obsahu a jeho čitelnost.

• 2. 7. 2014 12:25

. (neregistrovaný)

Re: Zjednodušené daňové doklady
      Byli k tomu vedeny diskuze, zda lze něco "navíc" doplnit do daňového dokladu. Výsledek - ať si to dělá každý po svém
      Poradila bych Vám jediné - nepřidělávejte si práci. Proč uvádět něco navíc přímo na doklad, když je informace (výše DPH) uvedena v přehledu pro DPH? A není povinnost mít název odběratele uvedeno na zjed.dokladu.
      A razítko - tak to se nedává na doklady až hodně, hodně let.
      Jen tak mimochodem, přestavte si, že byste měla těch dokladů tolik, že jen záznamní povinnost za měsíc by bylo k vytištění a založení do jednoho šanonu. Pak byste také každý dokládek takhle "ošetřovala"?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).