Re: odpočet na dítě - jaké potvrzení?
Dobrý den,
jestli je synovi 15 let, tak chtějte stejně musíte od otce potvrzení o studiuu...protože je to jeho prohlášení, a jestli prohlašuje, písemně, že žije ve společné domácnosti, má potvrzení o studiu...tak máte vše co potřebujete pro odpočet. A zatím stále manželce nemůžete dát potvrzení že neuplatnuje ale pouze že uplatnuje. A právnička? té můžete i napsat, že on prohlásil, a jestli se rozvádí, tak pro vás je stále manžel do doby rozsudku ze zákona a tím pokud prohlásí má nárok.
Re: Zletilost před 15ti lety věku - soud
Děvčata už víte o nějakém rozsudku soudu, který zezletilostnil nějaké dítě podle nového občanského zákona?
Abychom něco neprošvihly.
Manželka zaměstnance není pro mzdou účetní zaměstnavatele vůbec žádný partner pro jednání. Vůbec by se s ní neměla účetní bavit.
Základ je - máte od jejího zaměstnavatele potvrzení platné pro rok 2014, že ona neuplatňuje daňové úlevy na dítě? Pokud ano, se právničkou se ohánět může, ale odkažte ji na jejího manžela.
To jsem si říkala taky, proč mi manželka do telefonu popisuje jejich situaci, nejsem soud.
Potvrzení od zaměstnavatele manželky mám, ale dost staré, nežádám každý rok potvrzení, až když je změna. Vy chcete na každý rok nová potvrzení, když se nic nemění?
>>>Prosím Vás kdo mi pomůže, nevím si rady s odpočtem na
>>>dítě. Otec si u nás uplatňuje syna (je mu 15 let),
>>>dnes volala jeho žena, že chce potvrzení, že si otec
>>>neuplatňuje syna, že s nimi od prosince 2013 nežije.
>>>Otce
>>>jsem se ptala, ten tvrdí, že syna bude uplatňovat
>>>dál,
>>>že mají střídavou péči po týdnu. Nemám nic v ruce, od
>>>soudu prý nic nemají. Matka tvrdí, že sice střídavou
>>>péči nyní mají, ale že se odvolala, protože soud
>>>nechce
>>>otci syna svěřit. Matka chce odpočet, protože jí to
>>>řekla právnička. Otec a syn nemají společné trvalé
>>>bydliště (celou dobu) a nyní nemají ani společnou
>>>domácnost. Jenže, to tvdí matka, jak to mám posoudit
>>>já, do
>>>jejich rodiny nevidím. A otec mi nepodepíše, že
>>>nechce
>>>uplatňovat, on chce a řekl mi, ať to tak nechám,
>>>matka
ůbec bych se po telefonu s nikým nebavila, pokud
>>otec
>>podepsal a podesl potvrzení od manželky a dosud
>>nezrušil, neřešila bych to, až to zruší sám, což je
>>jeho
>>povinnost.
>
>To jsem si říkala taky, proč mi manželka do telefonu
>popisuje jejich situaci, nejsem soud.
>Potvrzení od zaměstnavatele manželky mám, ale dost
>staré, nežádám každý rok potvrzení, až když je změna. Vy
>chcete na každý rok nová potvrzení, když se nic
>nemění?
pokud není omezeno, např. na rok 2013, tak nežádám, nejsou ve škole,odpovídají si za své údaje a vy si tím nelamte hlavu,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 7. 2014 14:22
Prosím Vás kdo mi pomůže, nevím si rady s odpočtem na dítě. Otec si u nás uplatňuje syna (je mu 15 let), dnes volala jeho žena, že chce potvrzení, že si otec neuplatňuje syna, že s nimi od prosince 2013 nežije. Otce jsem se ptala, ten tvrdí, že syna bude uplatňovat dál, že mají střídavou péči po týdnu. Nemám nic v ruce, od soudu prý nic nemají. Matka tvrdí, že sice střídavou péči nyní mají, ale že se odvolala, protože soud nechce otci syna svěřit. Matka chce odpočet, protože jí to řekla právnička. Otec a syn nemají společné trvalé bydliště (celou dobu) a nyní nemají ani společnou domácnost. Jenže, to tvdí matka, jak to mám posoudit já, do jejich rodiny nevidím. A otec mi nepodepíše, že nechce uplatňovat, on chce a řekl mi, ať to tak nechám, matka se zase ohání zákonem a právničkou. Tak opravdu nevím co s tím. Matce jsem řekla, že zjistím co a jak a dala bych jí vědět, jaké potvrzení od ní potřebuji, aby mohla uplatňovat ona. Říkala, že se otec zbláznil, dal se na víru a ona se bojí mu syna dávat. On tvrdí, že si syna střídají po týdnu. Je jedno, kdo co říká, ale jde mi o to, co musím mít v ruce, abych to mohla posoudit.
Děkuji Hanka