Re: zdrav.prohlídka studenta
>>>Dobrý den, mohu se vás optat - máme smluvního lékaře,
>>>nyní nastupují studenti (zletilí) na dohodu o
>>>provedení práce na dobu určitou na prázdniny. Jak je
>>>to se
>>>vstupní prohlídkou? domnívala jsem se, že kdy má
>>>firma
>>>smluvního lékaře a ztel usoudí, že i na dohodu je
>>>pošle
>>>na vstupní prohlídku, musí být vstupní prohlídka u
>>>smluvního lékaře,
Domníváte se špatně, protože jde-li o práce zařazené pouze do kategorie první lze poslat budoucí pracovníky i k obvodmínu lékaři
ale firma je posílá k jejich
>>>obvodním
>>>lékařům na vstupní prohlídku. Má tato prohlídka
>>>platnost a smysl? Ptám se i proto, že jim je
>>>sdělováno, že
>>>jim tato prohlídka bude firmou proplacena, ale nejsem
>>>si jista, zda to tak je správně, když na potvrzení
>>>je,
>>>že zaplatil budoucí zaměstnanec a ne firma ...:-(
>>>mohu
>>>jim tuto prohlídku ve mzdě zaplatit, když je
>>>potvrzení
>>>vystavené na zaměstnance, co si pamatuji, muselo být
>>>jakoby zaplacené firmou ...
>>Pokud máte závodního lékaře, měli by absolvovat
>>prohlídku u něj. Taky mi nosí doklady takto
>>vystavené,
>>klasicky proplácím.
>dobrý dne, doklady jsou vystavené, že zaplatil
>zaměstnanec nebo ztel ?
Doporučuji k prostudování zákon 373/2011 Sb.
Prohlídky - § 59/1
Úhrada - § 59/2
Re: zdrav.prohlídka studenta
děkuji za odkazy, ale kdybyste mě na to neupozornila, nebudu tomu nejspíš rozumět ... nebo u registrujícího poskytovatele, ke kterému vyslal zaměstnavatel osobu ucházející se o zaměstnání... takže registrující poskytovatel je "normální" obvoďák budoucího zaměstnance, jak jsem pochopila ano ? děkuji za pomoc a můžete mi prosím ještě poradit, když prohlídku zaplatí zaměstnanec (budoucí) a doklad je vystaven na jeho jméno, zaměstnavatel mu ji proplatí, je to daňově v pořádku ..? jen mu tuto částku "proženu" mzdou s tím, že nebudou žádné odvody? pamatuji si dobu, kdy se sledovalo, zda je doklad na jméno nebo na firmu a tvrdilo se, že pokud je na jméno, jedná se o zdanitelý příjem zce .. i když dle vámi avizovaného § 59/2 by to už neměl být myslím problém, když zaplatí zec a ztel mu následně proplatí ..? jaký je prosím váš názor, děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 7. 2014 11:15
Dobrý den, mohu se vás optat - máme smluvního lékaře, nyní nastupují studenti (zletilí) na dohodu o provedení práce na dobu určitou na prázdniny. Jak je to se vstupní prohlídkou? domnívala jsem se, že kdy má firma smluvního lékaře a ztel usoudí, že i na dohodu je pošle na vstupní prohlídku, musí být vstupní prohlídka u smluvního lékaře, ale firma je posílá k jejich obvodním lékařům na vstupní prohlídku. Má tato prohlídka platnost a smysl? Ptám se i proto, že jim je sdělováno, že jim tato prohlídka bude firmou proplacena, ale nejsem si jista, zda to tak je správně, když na potvrzení je, že zaplatil budoucí zaměstnanec a ne firma ...:-( mohu jim tuto prohlídku ve mzdě zaplatit, když je potvrzení vystavené na zaměstnance, co si pamatuji, muselo být jakoby zaplacené firmou ...