Re: ukončení proti vůli zaměstnavatele
Prosím vás, jak můžete vydávat zápočtový list, když pracovní poměr neskončil ?????
Dohoda nebyla uzavřena, takže PP stále trvá !! S tím žádný soud nemá co dělat. Zápočtový llist musíte vydat vždy, když skončí pracovní poměr, jinak není žádný důvod.
jasný :) já nesrozumitelně odpovídala ohledně mé odpovědi, že my raději ukončíme a ZL vydáváme, nepostřehla jsem, že vy doporučujete neukončit :))
Prošla jsem už různými zaměstnáními a dělala i více firem i ty, kde měli dobré právníky či zastoupení právních kanceláří, ale nikdy se z-tel s nikým ohledně absencí nesoudil, protože věděli, že to nemá smysl a že je potřeba aktivity z-tele jinde, ale třeba teď je jiná doba anebo vy s tím máte zkušenost, já ne.
Dobrý den, myslím, že se to i tady hodně probíralo, z mé praxe co jsem zažila - ztel nezmohl nic, ani se nepokoušel, naopak ještě platil zdravotní pojištění z neomluvené absence, které z odešlého zce už nedostal, tak raději z-tel skončil tento prac.poměr co nejdříve. Můžete se soudit pro náhradu škody, pokud vám jeho ukončení PP způsobilo škodu, ale ... Když skončí a přestane chodit do zaměstnání,max. mu můžete zkrátit dovolenou za áčka, nepřiznat prémie, skončit pro § 52 g) či h) či § 55 ale s tím je radno být opatrný a mít to dobře ošetřené, víc mě nenapadá. Dokonce jsem na jednom semináři poprvé zaslechla, že existuje judikát, že soud neuznal okamžité zrušení nebo zvlášť hrubé porušení (nevím přesně) v případě, že absence trvaly i týden ..., číslo judikátu ale lektorka neuměla dát, ale na toto jsou experti jiní ...
Ono většinou ta nová firma o něho stojí i za cenu, že v předchozí skončí i za cenu "áček" :-( Měli jsme takový případ.... a jak je popsáno výše, bohužel Z-tel nezmůže nic... takže podepsat dohodu a nechat ho jít, smutné, ale je to tak. Někteří jsou schopni se mstít a škodit, neudrží je nic.
Mám takovou zkušenost :-) a hlavně, držet "násilím" zaměstnance, který chce pryč je kontraproduktivní :-) nebude podávat požadovaný výkon si myslím. A volat někam jen abych mu uškodila... no na to já osobně nemám žaludek. Jo když si zavolají oni a ptají se, klidně řeknu jaký byl nebo je, ale sama iniciativu nikdy nepřebírám.
Víte, mně se jen hrozně líbí, že když by chtěl PP ihned ukončit zaměstnavatel, protože si našel někoho lepšího, tak je oheň na střeše. Pokud tak chce učinit zaměstnanec, tak je obecné míněné = chudáčkovi v tom nebránit a neškodit mu.
Já se domnívám, že zákony by se měly dodržovat na obou stranách, jinak to bude pořád stejný marast.
Re: no to je ale rada ...
>>>Zaměstnanec chce ukončit prac.poměr Dohodou, ale
>>>zaměstnavatel trvá na výpovědní lhůtě. Zaměstnanec
>>>hodlá
>>>tak i tak skončit. Co můžeme my jako zaměstnavatel
>>>proti
>>>tomu dělat? Jak se bránit? Děkuji za rady
>>
>>Dobrý den, myslím, že se to i tady hodně probíralo, z
>>mé praxe co jsem zažila - ztel nezmohl nic, ani se
>>nepokoušel, naopak ještě platil zdravotní pojištění z
>>neomluvené absence, které z odešlého zce už nedostal,
>>tak
>>raději z-tel skončil tento prac.poměr co nejdříve.
>>Můžete se soudit pro náhradu škody, pokud vám jeho
>>ukončení PP způsobilo škodu, ale ... Když skončí a
>>přestane
>>chodit do zaměstnání,max. mu můžete zkrátit dovolenou
>>za áčka, nepřiznat prémie, skončit pro § 52 g) či h)
>>či § 55 ale s tím je radno být opatrný a mít to
>>dobře
>>ošetřené, víc mě nenapadá. Dokonce jsem na jednom
>>semináři poprvé zaslechla, že existuje judikát, že
>>soud
>>neuznal okamžité zrušení nebo zvlášť hrubé porušení
>>(nevím přesně) v případě, že absence trvaly i týden
>>...,
>>číslo judikátu ale lektorka neuměla dát, ale na toto
>>jsou experti jiní ...
>kdyby jste věděli kam jinam nastupuji, zavolala bych
>jeho novému zaměstnavateli a popovídala bych mu koho si
>bere do firmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 7. 2014 12:08
Zaměstnanec chce ukončit prac.poměr Dohodou, ale zaměstnavatel trvá na výpovědní lhůtě. Zaměstnanec hodlá tak i tak skončit. Co můžeme my jako zaměstnavatel proti tomu dělat? Jak se bránit? Děkuji za rady