Re: Okamžité zrušení nájemní smlouvy-dům
Díky za reakci, také si to myslím. Kamarád co sám pronajímá mi poradil zavolat na hygienu a nechat to prošetřit jimi, ale v tom případě jim prý odeberou kolaudační rozhodnutí a nebudou to smět pronajímat. Jen nevím, zda je tento krok vhodný - bude je to stát strašný peníze, protože je tam problémů daleko víc... Krásný večer a ještě jednou díky za reakci
Re: Okamžité zrušení nájemní smlouvy-dům
Zkuste to ještě tady
http://magazinspotrebitele.cz/najemni-smlouva/
Samozřejmě doporučuji pročíst příslušné §§ Občanského zákona k pronájmům
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 7. 2014 19:49
Dobrý podvečer všem, prosím poraďte, zda jsme v právu. Dne 29.6.2014 jsme se sešli se spolumajitelkou bytu, která přinesla nájemní smlouvy k bytu. Smlouvy obsahovaly spousty nejasností a chyb, takže jsme ji nepodepsali, ale složili jsme kauci a nájem na červenec. Slíbila, že byt bude 30.6.2014 uklizen, neboť tam byl neskutečný nepořádek, nevybíleno a navíc neskutečný zápach. 1.7.2014 večer se s námi sešel druhý spolumajitel a předal nám klíče s tím, že nám bývalý nájemník zaplatí za úklid a vymalování. 2.7. jsem zjistila, že v podkroví jsou moli. Podotýkám, že v celém objektu jsou položeny koberce. Paní majitelka řekla, že máme koberec vyhodit a koupit jiný - podezření, že moli mohou být ve všech kobercích nebrala v potaz. 3.7. jsem s hrůzou zjistila, že i kuchyň je zamořena moli. Navíc dceři jsem po pobytu zde našla ve vlasech veš - nejspíš z koberce na kterém si hrála. to už byla konečná. Byť to mohlo být někdy v minulosti krásné bydlení, v současnosti je dům zamořen kdoví čím a navíc neskutečně zapáchá. Hned ten večer jsme volali majitelům,že nájemní smlouvu okamžitě ukončujeme z důvodu neobyvatelnosti domu. Domluvili jsme se, že v pondělí 7.6. se sejdeme, ale už začínají komplikace - prý si máme klíče nechat dva měsíce - nechápu proč, když se tam bydlet nedá a peníze nejspíš vrátit nechtějí. Navíc manžel jim ani nájemní smlouvu nepodepsal. Poradí mi někdo co s tím??? Děkuji moc, jsme vážně zoufalí - 20 tisíc není málo peněz