Okamžité zrušení nájemní smlouvy-dům hrů

• (neregistrovaný)

6. 7. 2014 19:49

Dobrý podvečer všem, prosím poraďte, zda jsme v právu. Dne 29.6.2014 jsme se sešli se spolumajitelkou bytu, která přinesla nájemní smlouvy k bytu. Smlouvy obsahovaly spousty nejasností a chyb, takže jsme ji nepodepsali, ale složili jsme kauci a nájem na červenec. Slíbila, že byt bude 30.6.2014 uklizen, neboť tam byl neskutečný nepořádek, nevybíleno a navíc neskutečný zápach. 1.7.2014 večer se s námi sešel druhý spolumajitel a předal nám klíče s tím, že nám bývalý nájemník zaplatí za úklid a vymalování. 2.7. jsem zjistila, že v podkroví jsou moli. Podotýkám, že v celém objektu jsou položeny koberce. Paní majitelka řekla, že máme koberec vyhodit a koupit jiný - podezření, že moli mohou být ve všech kobercích nebrala v potaz. 3.7. jsem s hrůzou zjistila, že i kuchyň je zamořena moli. Navíc dceři jsem po pobytu zde našla ve vlasech veš - nejspíš z koberce na kterém si hrála. to už byla konečná. Byť to mohlo být někdy v minulosti krásné bydlení, v současnosti je dům zamořen kdoví čím a navíc neskutečně zapáchá. Hned ten večer jsme volali majitelům,že nájemní smlouvu okamžitě ukončujeme z důvodu neobyvatelnosti domu. Domluvili jsme se, že v pondělí 7.6. se sejdeme, ale už začínají komplikace - prý si máme klíče nechat dva měsíce - nechápu proč, když se tam bydlet nedá a peníze nejspíš vrátit nechtějí. Navíc manžel jim ani nájemní smlouvu nepodepsal. Poradí mi někdo co s tím??? Děkuji moc, jsme vážně zoufalí - 20 tisíc není málo peněz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 7. 2014 21:07

dann (neregistrovaný)

Re: Okamžité zrušení nájemní smlouvy-dům
      Já osobně bych si najala právníka, obávám se, že sami mnoho nezmůžete.

• 6. 7. 2014 22:02

M32 (neregistrovaný)

Díky za reakci, také si to myslím. Kamarád co sám pronajímá mi poradil zavolat na hygienu a nechat to prošetřit jimi, ale v tom případě jim prý odeberou kolaudační rozhodnutí a nebudou to smět pronajímat. Jen nevím, zda je tento krok vhodný - bude je to stát strašný peníze, protože je tam problémů daleko víc... Krásný večer a ještě jednou díky za reakci

• 6. 7. 2014 22:19

. (neregistrovaný)

Zkuste to ještě tady
      http://magazinspotrebitele.cz/najemni-smlouva/

Samozřejmě doporučuji pročíst příslušné §§ Občanského zákona k pronájmům

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).