Re: Přeplatek za plyn
Ne ne není to jeho výdaj přeplatek mu poslala JMP na účet je to to co na záloháh přeplatil a nyní mu vrací. Nevím kam to zaškatulkovat je to příjem a jestli se počítá do ročního přiznání daně jako příjem ?? Jsem z toho zmatená vždycky doplácel a byl to jeho výdej do nákladů, které stejně neuplatňuje ( paušálista)
Ano je to tak vedu pro kontrolu danovou evidenci abychim meli prehled. Kdyz to vubec nezaeviduji nebude mi sedet stav penez na bú s danovou evidenci. Jeste me napada zapsat tedy preplatek jako prijem do ostatni ale neovlivnujici zaklad dane tak by to mohlo byt ?
Já dělám DE v účetním programu Účto a tam, když si dám nový řádek v deníku, jako vrácení přeplatku, do druhu zadám PR ( jako režijní výdej) a v kolonce peníze napíšu např. - 5.000,- A když tam dám před číslo mínus, program si to sám vyhodnotí jako příjem do banky.
No řeším to proto, že nám ty peníze přišli na bú a když to nikde nezapíšu, tak mi nesedí částka příjmy celkem na bú s výpisem. Jinak co se týká nákladů máte pravdu je mi jedno že mám náklady o těch 6000,- vyšší to nepotřebuji řešit. Potřebuji srovnat peněžní stav na bú s peněžním deníkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 7. 2014 12:45
Dobrý den, prosím poraďte mi. Živnostník vede daňovou evidenci, není plátce dph a při ročním zúčtování uplatňuje paušál. Řádně platí zálohy na plyn a nyní při vyúčtování má přeplatek 6000,- Chci se zeptat, tento přeplatek se zaúčtuje jako ,, ostatní ” ovlivňující základ daně ?
A při ročním daňovém přiznání budu tuto položku 6000,- přičítat k příjmům? Tedy příjmy plus přeplatek za plyn mínus paušál ??
Děkuji