Re: nemoc po rodičovské dovolené
nerozumím Vašemu dotazu. Teď jste v dočasné pracovní neschopnosti u současného zaměstnavatele,ctakže pobíráte nemocenskou od OSSZ. Pracovní poměr Vám končí 31.8. a buď budete na nemocenské do konce srpna nebo když budete zdravá půjdete ke stávající zaměstnavateli do práce, kde skončíte 31.8.
Od září nastoupíte k jinému zaměstnavateli,.
Proč se chcete hlásit na nějaký úřad práce??
nerozumím, jaká ochranná lhůta vám končí. Pokud s vámi chce ukončit PP dříve než vám skončí, tak potom jedině vám může dát výpověď ( pracovní poměr by stejně skončil 31.8., což je nesmysl, protože pp by vám skončil dříve než uplyne výpovědní lhůta nebo by se s vámi musel domluvit na ukončení pp dohodou.
Asi jste chtěla napsat, že chce, abyste skončila DŘÍV než koncem srpna, že?
To po Vás nemůže chtít. Tedy-může, ale Vy na to nemusíte přistoupit. Pokud nemoc skončí 31.8. a Vy už se k němu nechcete vrátit (protože máte jinou práci), tak se s ním dohodnete na ukončení 31.8. Pokud nemoc skončí dříve než 31.8. a Vy chcete od 1.9. nastoupit jinam, tak ještě zůstaňte do 31.8. zaměstnankyní toho původního zaměstnavatele. V době nemoci Vám nemůže dát výpověď. Po uschopnění přijdete do práce a pokud pro Vás žádnou nebude mít, tak Vás bude do 31.8. platit průměrem. Předpokládám, že on ví, že od 1.9. nastupujete jinam, takže se s ním dohodnete na skončení 31.8. (bez odstupného).
Pokud neví, že již máte jinou práci, dalo by se na tom, že se dohodnete na skončení 31.8. usmlouvat odstupné (pak by šlo o skončení z důvodu nadbytečnosti).
Ptá se zaměstnankyně, ta jistě vůbec neví, o čem zaměstnavatel rozhodl. Předpokládejme, že rozhodl, protože říká, že pro ni nemá práci a chce, aby skončila. I kdyby nerozhodl, ona stejně potřebuje skončit 31.8., ale nemusí končit dřív, i když by se to zaměstnavateli hodilo.
On ví, že od 1.9. nastupuji jinam. I nástup od února na nemoc byl na jeho nátlak, protože neměl pro mě práci. Chce abych se dohodla na ukončení již k 31.7. Když se přihlásím na srpen na pracovní úřad, tak nedostanu moc peněz. Jsem s dítětem sama.
erozumím Vašemu dotazu. Teď jste v dočasné pracovní
>>>>neschopnosti u současného zaměstnavatele,ctakže
>>>>pobíráte nemocenskou od OSSZ. Pracovní poměr Vám
>>>>končí
>>>>31.8.
>>>>a buď budete na nemocenské do konce srpna nebo když
>>>>budete zdravá půjdete ke stávající zaměstnavateli do
>>>>práce, kde skončíte 31.8.
>>>>Od září nastoupíte k jinému zaměstnavateli,.
>>>>Proč se chcete hlásit na nějaký úřad práce??
>>Asi jste chtěla napsat, že chce, abyste skončila DŘÍV
>>než koncem srpna, že?
>>To po Vás nemůže chtít. Tedy-může, ale Vy na to
>>nemusíte přistoupit. Pokud nemoc skončí 31.8. a Vy už
>>se k
>>němu nechcete vrátit (protože máte jinou práci), tak
>>se
>>s ním dohodnete na ukončení 31.8. Pokud nemoc skončí
>>dříve než 31.8. a Vy chcete od 1.9. nastoupit jinam,
>>tak ještě zůstaňte do 31.8. zaměstnankyní toho
>>původního
>>zaměstnavatele. V době nemoci Vám nemůže dát výpověď.
>>Po uschopnění přijdete do práce a pokud pro Vás
>>žádnou
>>nebude mít, tak Vás bude do 31.8. platit průměrem.
>>Předpokládám, že on ví, že od 1.9. nastupujete jinam,
>>takže se s ním dohodnete na skončení 31.8. (bez
>>odstupného).
>>Pokud neví, že již máte jinou práci, dalo by se na
>>tom, že se dohodnete na skončení 31.8. usmlouvat
>>odstupné
>>(pak by šlo o skončení z důvodu nadbytečnosti).
>On ví, že od 1.9. nastupuji jinam. I nástup od února
>na nemoc byl na jeho nátlak, protože neměl pro mě
>práci. Chce abych se dohodla na ukončení již k 31.7. Když
>se přihlásím na srpen na pracovní úřad, tak nedostanu
>moc peněz. Jsem s dítětem sama.
Já jsem nahoře přehlédla, že píšete, že má poměr 31.8. končit. Vy jste se dohodli na ukončení 31.8.? Nebo máte poměr na dobu určitou do 31.8.?
Chtít může, ale Vy nemusíte vyhovět. Pokud máte dohodu sepsanou, tak je to jasné. Vy na přistupovat nemusíte a on, pokud pro Vás nemá práci, Vám bude platit náhradu mzdy.
Pokud jste se dohodli jen ústně a nemáte nic na papíře, tak také na to nemusíte přistupovat, ale on by na Vás mohl tlačit tím, že když Vy nepřistoupíte na 31.7., tak že on Vás zase nepustí 31.8., že Vám radši tu práci bude zadávat dál a Vy o tu novou práci přijdete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
9. 7. 2014 13:48
Dobrý den, prosím můžete mi pomoct? Po rodičovské dovolené jsem onemocněla - 1.2. a jsem stále na nemocenské. Od září bych měla nastoupit do nové práce. Jak dlouho mám ochrannou lhůtu po rodičovské dovolené kdy mohu být nemocná? Nechci se hlásit na úřadu práce, když od září mám práci. Děkuji