Re: daňový bonus - manželka x manžel
vyjde to úplně nastejno. Kdyby snad nedosáhl za rok příjmu 51 tis, který je podstatný pro výplatu bonusu (celý bonus se vyplácí), uplatní si dítě manželka.
Jeden z nich určitě 51 tis dosáhne, ne ?
To určitě dosáhne (předpokládám že i manželka). Takže on by měl pak příští rok dostat vlastně celý daňový bonus + zaplacenou daň (protože tu celou pokryje sleva na pop.). Právě jsme spolu dnes volali a on ani nevěděl, jestli to manželka uplatňuje. Působí to na mě, že si to chudáci celou dobu neodečítali ani jeden.. :-(
prohlášení má ještě u sebe - je to středisko vzdálené 80km, takže trvá déle než se k nám vše dostane.. Právě že jsem s ním dnes po telefonu mluvila, a říkal mi, že vůbec neví, jestli to manželka uplatňuje nebo ne a že účetní zaměstnavatele manželky je na dovolené a zjistí to až tak za týden. To je ale v pohodě, termín vyplacení mezd máme 20.8. takže mi ty údaje stačí až za týden..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 7. 2014 12:36
Dobré odpoledne,
ráda bych se zeptala na váš názor na následující:
K 1.7. jsme přijali nového zaměstnance - před tím byl v lednu v pracovní neschopnosti a od února do července v prac. neschopnosti. Má jedno vyživované dítě.
Předběžně mu sleva na poplatníka v pohodě pokryje celou zaplacenou daň, takže se mu celá vrátí. A teď nevím jak naložit s dítětem. Když si ho potom uplatní do rzd, vrátí se mu bonus celý (za předpokladu že mu sleva na popl. pokryje zaplacenou daň a ta se mu také vrátí)? Nebo si ho má raději uplatnit manželka, která pracuje celý rok?
Snažím se zjistit, jestli bude některá varianta pro něj výhodnější, nebo to vyjde šul nul.. díky za názory.