Daňové přiznání - odpočet na dítě

• (neregistrovaný)

11. 7. 2014 10:38

Dobrý den, prosím Vás o radu, jaké daňové přiznání mám podat v případě, že si chci zpětně uplatnit za rok 2012, 2013, 2014 dítě. U zaměstnavatele mi provádějí ročí zúčtování daně. Ale bez dítěte, neměla jsem potvrzení o studiu, nyní chci podat zpětně. Uplatňovala jsem do 31.8.2012. Jak podat, za roky 2012, 2013, 2014 zvlášť nebo za školní roky? Od 1.9.2014 bych už mohla uplatňovat v práci, ale nebudu, podám pak také za rok 2014 přiznání sama. Syn studuje bakaláře, tak poslední třetí rok nebudu dávat do zaměstnání, když dva roky předtím budu podávat sama.
    Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2014 10:44

Vesa01 (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání - odpočet na dítě
      daňové přiznání je vždy za kalendářní rok, k tomu doložíte potvrzení od zaměstnavatele: "Potvrzení o zdanitelných příjmech" a potvrzení o studiu, pokud bude podle školního roku a bude na sebe navazovat, mělo by to f.ú. takhle stačit. Za rok 2014 si slevu u zam-tele uplatněte, pokud nemáte jiný důvod podávat DP, není rozhodující, že minulá období si podáte sama...

• 11. 7. 2014 10:45

RenataH (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání - odpočet na dítě
      vyžádejte si od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech za roky 2012 a 2013 a podejte řádné daňové přiznání, v němž dítě uplatníte. DP se podává za kalendářní roky, doložte potvrzení o studiu (předpokládám, že mu je do 26 let)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).