není zač, pěkný den
>>>Dobrý den, prosím o radu, když má někdo smlouvu na
>>>dobu určitou, tak mu zaměstnavatel musí nebo nemusí
>>>dát
>>>výpověď?měla jsem za to, že i když jde o dobu určitou
>>>by měl být pracovní vztah ukončen písemně, neboť když
>>>by zaměstnanec přišel dále do práce se smlouva dále
>>>prodlužuje. Bylo mi ale právníkem sděleno, že se to
>>>nedá
>>>a je to zbytečné, když uplyne sjednaná doba tak končí
>>>automaticky PP.
>>>Děkuji za radu, začínám jako personalista a ráda bych
>>>měla vše v pořádku.
>>
>>Právník vám odpověděl správně. Již se nic nesepisuje,
>>PP končí sjednaným dnem. Poslední den PP předejte
>>zaměstnanci zápočtový list.
>
>Děkuji
Re: doba určitá a výpověď
Některé velké podniky předávají před koncem PP pracovníkovi Liebesbrief s tím, že jeho pracovní končí uplynutím doby dne ... a že ho žádají, aby se dne ... dostavil s tím a tím na personální oddělení společnosti, kde mu bude předáno ... . Záleží na firemních pravidlech
Jen se musí dát pozor, aby následující den po ukončení pracovního poměru nepřišel do práce a se souhlasem zaměstnavatele nepracoval. To by se pak změnil poměr na dobu neurčitou. Např. přijde do práce, vedoucí si neuvědomí, že včera skončil, zadá mu práci a je malér.
Tak u nás by se tohle nemohlo stát. Poslední den musí zaměstnanec odevzdat všechny věci, včetně klíčů atd. dostane zápočtový list a vedoucí, který neví koho má mít na pracovišti by u nás také dlouho nepracoval. Nezlobte se na mě, ale každý vedoucí pracovník, které má své podřízené přece MUSÍ vědět, koho má nebo nemá ve svém týmu.Pokud to tak není, tak je něco velmi špatně v řídící práci.
To se může stát tam, kde je soustava vedoucích, podvedoucích a nadvedoucích (pardon, manažérů).
K původnímu dotazu: v žádném případě nebudete dávat výpověď. Můžete a nemusíte dát vědět, že končí a nebude se prodlužovat. Ovšem i když mu to dáte vědět, a on přijde a pracuje, máte smůlu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 7. 2014 13:59
Dobrý den, prosím o radu, když má někdo smlouvu na dobu určitou, tak mu zaměstnavatel musí nebo nemusí dát výpověď?měla jsem za to, že i když jde o dobu určitou by měl být pracovní vztah ukončen písemně, neboť když by zaměstnanec přišel dále do práce se smlouva dále prodlužuje. Bylo mi ale právníkem sděleno, že se to nedá a je to zbytečné, když uplyne sjednaná doba tak končí automaticky PP.
Děkuji za radu, začínám jako personalista a ráda bych měla vše v pořádku.